Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

AsiaK_Z 21:59, 21 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Jak urośnie już duża to nie wybierzesz jej za nic.. u mnie odrastają jak głupie..

O kukułka, czyli miałam kupę szczęścia bo póki co nie wyłazi, a 2 lata temu jej podziękowałam

Edit: przechwaliłam, wylazła i na dodatek trzy sztuki
Gruszka_na_w... 22:21, 21 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Aniu chodzi o to że wczoraj padła na forum informacja że juka jest ciężka do wyplewienia i że ponoć jeśli korzenia się dobrze nie usunie to ponoć odrasta. Czy myślisz że to może być prawda?

Swoje wykopywałam wiosną. Po trzech latach rozeta liści przestała być estetyczna. Postanowiłam usunąć, bo nie chce mi się robić aż takich rewolucji na rabacie, na której rosła. Korzeń nie daje się usunąć w całości. Wybierałam go kawałkami i pewnie coś tam zostało, bo odbiła. Początkowo myślałam, że to odnoga turzycy.

Aniu, u mnie w tym roku żadnej dalii nie będzie. Wszystko zeżarły ślimaki. A najbardziej ucierpiała taka kwitnąca na ciemno.
U Ciebie zachwycam się tą ciemnolistną. A lawendy- cieszmy się, że w ogóle przeżyły, zważywszy na tegoroczną zimę i wiosnę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 23:29, 21 lip 2017

Super gość choćby na biegu tylko był Fajnie Was widzieć i ogród z innego obiektywu porównać.....porównuję i widzę , że cudo wbrew temu co piszesz
Gosiek33 07:28, 22 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Pożegnania z różami, przeszła taka nawałnica, że powyrywała drzewa w mieście.. do tej pory nie mam jednej fazy .. wiec prąd mam w połowie domu.. na szczęście większych strat w ogrodzie nie ma..

znowu
MarekW 21:39, 22 lip 2017

oooo a u nas nawet nie pokropiło
Luki 11:09, 23 lip 2017

O gierczusia w końcu dotarła jak fajnie.
Dobrze, że nawałnica strat nie wyrządziła, tak jakby mało tego było w tym roku...
weronika77 21:00, 23 lip 2017

Aniu, wpadłam na dłuższą chwilę i wpadnę w sierpniu. Z czasem u mnie gorzej jak u Ciebie, choć wszyscy mamy po 24/dobę, mi za mało. Pozdrowienia i lizaczki. (Kajtek ma 2 synków).
chelll 22:42, 24 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Mistrzostwo w każdym calu
yolka 17:25, 25 lip 2017

Już dzisiaj przybiegłam z życzeniami, wszystkiego najlepszego, w pracy, w domu, w ogrodzie

Piotr_ 19:46, 25 lip 2017

Witaj jestem przelotowo
U cb jak zawsze zawrót głowy jest co podziwiać cudo