Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

loretta 10:26, 07 cze 2018

Mi, czy Twój ogród był u Mai w Ogrodzie? Iii te żelastwowe kwiatki: dasz namiary, gdzie kupiłaś?
Pszczelarnia 10:35, 07 cze 2018

U Ciebie nawet wiązówka jest odmianowa, Plena.

Różanka ładna - to był dobry pomysł na nią (do skopiowania jak tylko uporam się ze świerkami).

Pamiętasz jak się nazywała ta biała piwonia, co ją dostałam od Ciebie (zakupiona u Pana Bylinowego)?

'Charles White'? Robię pisemne metryczki moim piwoniom.

Mala_Mi 12:08, 07 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
U Ciebie nawet wiązówka jest odmianowa, Plena.

Różanka ładna - to był dobry pomysł na nią (do skopiowania jak tylko uporam się ze świerkami).

Pamiętasz jak się nazywała ta biała piwonia, co ją dostałam od Ciebie (zakupiona u Pana Bylinowego)?

'Charles White'? Robię pisemne metryczki moim piwoniom.

Albo Charles albo White cup. Jedna z tych dwóch.
Bo te zamawiałam i nie dla siebie
Ogród umęczony suszą.. nawet jeżówki i werben tu i tam zaschły Wszytko przekwita w dzień... masakra Już dawno po piwoniach, róże zaraz też skończą.

Trawnik żółty, trochę podlewany bo by dawnado nie było

I zdechłe jeżówki... ale wszystkiego nie podleję.. praktycznie niewiele podlewam.. tam gdzie jest tak jak tu

Mala_Mi 12:19, 07 cze 2018

loretta napisał(a)
Mi, czy Twój ogród był u Mai w Ogrodzie? Iii te żelastwowe kwiatki: dasz namiary, gdzie kupiłaś?

żelastwowe kwiatki- co to takiego. bo jakoś nie mogę skojarzyć..

Był dawno temu.... 4 lata dla ogrodu to dużo W zasadzie to już inny ogród

To samo miejsce
I nie ma tego ohydnego płotka na psa.. i nie ma cudownego psa.. niestety nie pokazali go.. obwódki bukszpanowe podrosły.. Zamiast płota są też obwódki bukszpanowe.. dostały lifting

abiko 12:20, 07 cze 2018

Jest strasznie.. niesprawiedliwie dla ogrodników, bo wszystko przekwita w tempie ekspresowym.. coś okropnego. Śliczne masz te róże.. pachną?
margaretka3 12:25, 07 cze 2018

Też miałam zdechłe jeżówki w ubiegłym tygodniu, na szczęście w niedzielę i poniedziałek porządnie podlało. Ogród na tę chwilę uratowany. Boję się, że za chwilę będzie to samo.

loretta 12:32, 07 cze 2018

Mala_Mi napisał(a)

ooo tego kwiatka

A ze ogród się zmienia, to dobrze, dla mnie nadzieja, dopiero zakładam Na razie przerażonam pustotą to sobie po dojrzałych ogrodach wirtualnie łażę.
PS płotek był całkiem fajny gdyby był w innym kolorze, coby cię z otoczeniem zlał ;D Oczywiście psiaka szkoda.
Mala_Mi 12:33, 07 cze 2018

abiko napisał(a)
Jest strasznie.. niesprawiedliwie dla ogrodników, bo wszystko przekwita w tempie ekspresowym.. coś okropnego. Śliczne masz te róże.. pachną?

nie
ale te pachną i przekwitają
12:50, 07 cze 2018
trawnik tez mam beznadziejny ...nie podlewam go dostał w tym roku tylko tyle wody co do rabat nie dotarły ...trawnikiem sie nie wzuszam w tym roku ...bo to nierówna walka z susza jest
yolka 19:01, 07 cze 2018

Coco_Mi zakwitła jak zwykle w pięknym niebieskim odcieniu

Nagraniowe fotki pamiętam i tak sobie pomyślałam, że od tego czasu wszystko cholernie przyśpieszyło...Pozdrawiam