Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 13:19, 24 kwi 2017

Justyna napisał(a)
Constance super! Co roku podziwiam ją we wrocławskim botaniku, zawsze kwitnie pierwsza.
Nie spotkałam jej w sprzedaży bezpośredniej. Na Allegro kiedyś kupiłam, ale chyba to nie ona, bo pózniej kwitnie.
Ciemiernikowo też cudnie

Dziękuję za pochwały, z Twoich ust to podwójny komplement

Miłki (od Bogdzi) za miłe słowa

margaretka3 13:22, 24 kwi 2017

Ciemierniki masz przecudowne! Kotka wyładniała, aż jej futerko błyszczy.
13:39, 24 kwi 2017
Mala_Mi napisał(a)

Jak mówisz że się tak da to spróbuję

mam malo fotek bo wpadłam na chwilkę.. zrobić Bronze River.. ale co fota to mam kotę.. łazi za nami cały czas..

Przedwczoraj miałam prezent pod drzwiami.. rozparcelowaną nornice.. pięknie ułożona odgryziona głowa i oddzielnie kadłubek.. pracuje na swoje utrzymanie Tylko szkoda, że tego gdzieś jeszcze nie zakopuje

nie wiem czy ty to zauważyłaś ( bo moja ..co juz zdechła) spacerowała dostojnie tylko po obwódkach z kostek ...po trawniku to tylko szybko przemykała i tez zawsze ze mną pracowała w ogrodzie

PS. wyzbyłam sie grujecznika ..pamiętasz moje smędzenie na jego temat ...w zamian kupiłam Genie...i ta tez w tym roku nie zakwitnie ...ale jest nadzieja, że co któryś rok da radę ( oby jej liscie latem nie usychały od słońca)

Mala_Mi 14:00, 24 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Zachwyciłam się twoimi ciemiernikami
pozdróweczka

Aniu... odpozdrawiam... czasu jakoś brak na wszytko.. na FB podglądam co tam u Ciebie.. tam tak skomasowane i w grupie, łatwiej oko zawiesić .. form się rozrosło i znaleźć "adres" już trudno

Mala_Mi 14:05, 24 kwi 2017

Kondzio napisał(a)
Kofam i buziam

Wzajemnie Konrad O tym wiesz Nawet jak krzyczę na Ciebie to tylko z miłości Jak ta mamuśka .. a z wiekiem jestem coraz mniej cierpliwa ( czy kiedykolwiek byłam???) W nocy wnusia postraszyłam Babą Jagą.... idą mu zęby i marudzi niemiłosiernie.. swego dziecka nigdy niczym nie straszyłam.. nigdy..by nie musiał w życiu bać się urojonych strachów. By wiedział, że trzeba się bać rzeczy realnych a nie wymyślonych. A tu jedna noc.. i straszę ... zgroza..

Takie kwiatki

Mala_Mi 14:07, 24 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)
Ciemierniki masz przecudowne! Kotka wyładniała, aż jej futerko błyszczy.

Nie lubię kotów... ale cóż.. ona mnie wybrała.. to jest

Jedna trzmielina z roku na rok coraz gorsza.... chyba wyciepię.. tylko sadzić nową czy zostawić dwie??

A kota łazi wszędzie..
Pszczelarnia 14:13, 24 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Jak mówisz że się tak da to spróbuję

mam malo fotek bo wpadłam na chwilkę.. zrobić Bronze River.. ale co fota to mam kotę.. łazi za nami cały czas..

Przedwczoraj miałam prezent pod drzwiami.. rozparcelowaną nornice.. pięknie ułożona odgryziona głowa i oddzielnie kadłubek.. pracuje na swoje utrzymanie Tylko szkoda, że tego gdzieś jeszcze nie zakopuje

A mógł być mój!
Ale nie narzekam, widzę, że bezpańskie też polują na moim.

Zdjęcie trawnika spod magnolii - ile trzeba zdjąć? Mam 2 w trawniku samym.
Mala_Mi 14:14, 24 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

nie wiem czy ty to zauważyłaś ( bo moja ..co juz zdechła) spacerowała dostojnie tylko po obwódkach z kostek ...po trawniku to tylko szybko przemykała i tez zawsze ze mną pracowała w ogrodzie

PS. wyzbyłam sie grujecznika ..pamiętasz moje smędzenie na jego temat ...w zamian kupiłam Genie...i ta tez w tym roku nie zakwitnie ...ale jest nadzieja, że co któryś rok da radę ( oby jej liscie latem nie usychały od słońca)

Moja łazi wszędzie .. wyrwała świeżo posadzoną trawę.. dobrze, że w porę znalazłam wyciągniętą z ziemi, wyleguje się na piwoniach, obdrap[uje drzewa (muszę zabezpieczyć miłorzęba, bo wydrapany do mięsa).. jak trawa mokra to lezie po kostce

Magnolie jak je przędziorek nie dopadnie to są ładne do końca sezonu.

Lubię grujecznika, wiosną aż świeci w ogrodzie.. odbije po przemrożeniu. Kiedyś altem zgubił liście (po posadzeniu) i też ładnie odbił.. z wiekiem się zahartuje i nie będzie już się przypalał. No i mój to taka wspaniałą sentymentalna pamiątka i prezent.. póki będzie chciał jakoś żyć to ma u mnie zagwarantowaną miejscówkę nawet jak będzie paskudny Za dużo miłych wspomnień mam patrząc na niego
Zdechłe wrzosy na skalniaku tymczasowo zastąpiłam skalnicą.. ta też u mnie nie rośnie.. by pustki nie było, a to miałam tylko w okolicznej szkółce.. Zastanawiam się nad powiększeniem ilości ubiorka, albo kupnem gęsiówki (ta co była zarosła i już nie mam)...... Na razie skalnica.. i zrobi mi na złość i nie padnie

Pszczelarnia 14:15, 24 kwi 2017

Posadzić trzecią.

Nie strasz dzieci, Babciu na jabłoni!
zawitka 14:19, 24 kwi 2017

Kfffiatki przy zmywaku -----cudowne /Jeden tak zapatrzony w butelkę jakby czytał co trzyma w ręce.Mimo zimna ładna t wiosna u Ciebie