Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

kasja83 07:46, 02 cze 2017

anna_t napisał(a)

dzięki Iwonka
w odpowiedzi również na wszystkie posty w temacie ceny tej lawendy... chyba ich poje...o! za tyle to ja miałam 60szt

Ja myślałam, że między 8, a 9 jest przecinek!To ta kwota???Jestem w szoku!!Wolę sobie poczekać.
anna_t 09:32, 02 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Ja myślałam, że między 8, a 9 jest przecinek!To ta kwota???Jestem w szoku!!Wolę sobie poczekać.

a ja myślałabym raczej że między 1 a 8 jest przecinek
anna_t 09:35, 02 cze 2017

Anda napisał(a)

Aniu, jeśli konsekwentnie nie będziesz używać środków owadobójczych, to po pewnym czasie w ogrodzie pojawią się też owady pożyteczne, zjadające szkodniki i wytworzy się naturalna równowaga. Jeśli skoczka będzie dużo to może zaszkodzić różom. Myśle jednak, że zanim to się stanie, to coś go zje

nie wiem czy ten roztwór tymolu który stosuję nie szkodzi owadom... zamysł był aby tylko mszyce niwelował ale pewnie obrywa się wszystkim :/
ale i tak mam mniej mszyc, w sumie tylko na luiskach i teresce były to je szarym mydłem usunęłam a teraz na pashminie są i wieczorem ją opryskam
dziękuję za rady Ewuś
anna_t 09:37, 02 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
spójrz u postawy jak wyrasta.
i gdy kłosownica kwitnie powinno się ja sciąć. raz ze zbrzydnie potem, dwa, ze się wysieje bardzo. choć mnie to akurat cieszy i celowo rozsiewam

ja też liczę na wysianie choć nie wiem czy szybszego efektu nie będzie jak bym teraz je podzieliła na 4. tylko kiedy...Chryste ja pracować nie powinnam!
ren133 10:01, 02 cze 2017

anna_t napisał(a)
Louis Odier oszalały, na wszystkich 6 krzakach jest setki pąków

Pięknie
iwka 10:14, 02 cze 2017

jak mi podrosną siewki kłosownicy to mogę Ci wysłać. Tylko dużo w tym roku nie mam, tzn. miałam ale już się rozeszły
Makao_J 11:12, 02 cze 2017

LO pięknie obrodziła. I pomyśleć że to jej drugi sezon u Ciebie. Szok.

Takie plamki na liściach róż też mam. Nie wiedziałam że to może być coś innego niż mszyca No cóż. Trzeba poczekać tak jak pisze Ewa. Może coś go zje

edit: No i przywrotnik - moje chciejstwo od lat. Mam nadzieję że jutro kupię go w Pęchcinie
anna_t 12:19, 02 cze 2017

ren133 napisał(a)

Pięknie

dziękuję Reniu widziałaś naparstnice od Ciebie? oby się rozsiały bo sa boskie
anna_t 12:21, 02 cze 2017

iwka napisał(a)
jak mi podrosną siewki kłosownicy to mogę Ci wysłać. Tylko dużo w tym roku nie mam, tzn. miałam ale już się rozeszły

no właśnie miałam się Ciebie pytać o to jak wygląda kwitnąca kłosownica? nie będę cię znowu ograbiać, może moje ładnie obrodzą. tylko żebym potem ich nie wypieliła myśląc że to chwastnica??
anna_t 12:29, 02 cze 2017

Makao_J napisał(a)
LO pięknie obrodziła. I pomyśleć że to jej drugi sezon u Ciebie. Szok.

Takie plamki na liściach róż też mam. Nie wiedziałam że to może być coś innego niż mszyca No cóż. Trzeba poczekać tak jak pisze Ewa. Może coś go zje

edit: No i przywrotnik - moje chciejstwo od lat. Mam nadzieję że jutro kupię go w Pęchcinie

liczę na żarłoczne biedronki
ja mam też plamy od proponianu wapnia :/

przywrotnik się wysiewa też jak szalony, na pewno z czasem mogłabym się z tobą podzielić