Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 15:27, 29 lip 2019

Zakrecona napisał(a)
Ja Wam najbardziej zazdroszczę, że ... wiecie czego chcecie.

Jeżówki piękne
Magda ja na początku miałam totalny Misz masz, brałam wszystko jak leci. Ale potem zrobilam sobie spis roślin i w szoku się ogarnęłam. Wybrałam te najbardziej lubiane i je powielam.
Np z kwitnących mam tylko róże, Hortki, jeżówki, liatry, irysy,szałwie i lawendy. W nic nowego nie wejdę!
A pierwsze do wylotu będą szałwie
anna_t 15:29, 29 lip 2019

Toszka napisał(a)
Przy rodkach to lepiej by się rudbekia czuła, bo też nie lubi zasadowo. Jest taka mała z "Liitle" w nazwie, do 45-55cm dorasta.
no way
Myślisz że jeżówki mogą zaniknąć?
eVka 15:33, 29 lip 2019

anna_t napisał(a)
kupuj!
Ale najpierw szotersy

Konieczne! Dzisiaj będę ustalac z bratem co i jak, bo on będzie montował
mrokasia 16:09, 29 lip 2019

anna_t napisał(a)
M
A pierwsze do wylotu będą szałwie

Czemu szałwie???
Margerytka40 16:14, 29 lip 2019

anna_t napisał(a)
u mnie energetycznie jest tylko na rozance, wiecej nie zniese odcienie zieleni i biel..achh...monochromatycznie raczej. Te czerwone dam z rozplenicami bo tam na rabacie bedzie tylko ta jezowka, rozplenice i derenie w plecach. Taka ilosc urozmaicenia to moj szczyt
Tylko powiem Ci że niewiem jak ustawić rośliny...W liniach w grupach, niewiem :/
Virgin też uwielbiam

Też mam ciągle takie rozterki, teraz myślę czy tych moich rozchodników i rozplenic nie pomieszać trochę a nie tak w rządkach. Coś mnie drażnią te rządki właśnie
anna_t 16:19, 29 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Czemu szałwie???
bo trzeba je ścinać w trakcie sezonu, bardziej obslugowe są róże ale przecie nie wywale tyle kasy
anna_t 16:22, 29 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)

Też mam ciągle takie rozterki, teraz myślę czy tych moich rozchodników i rozplenic nie pomieszać trochę a nie tak w rządkach. Coś mnie drażnią te rządki właśnie
u mnie wieksza lipa bo mam linie proste ale u ciebie to łezkami jeszcze pasuje
Liniami też mi się nie widzi...niewiem..znowu będę grzebać
Tam gdzie dwa gatunki to łatwiej bo właśnie tak wymieszać można ale u mnie to chyba jakoś też tak geometryczne ale jakoś po 3 sadzic? Masakra
Margerytka40 16:29, 29 lip 2019

A pojedynczo? I tak sporą kępkę z jednej będziesz mieć za rok. Nie chcesz tak punktowo?
mrokasia 16:39, 29 lip 2019

anna_t napisał(a)
u mnie wieksza lipa bo mam linie proste ale u ciebie to łezkami jeszcze pasuje
Liniami też mi się nie widzi...niewiem..znowu będę grzebać
Tam gdzie dwa gatunki to łatwiej bo właśnie tak wymieszać można ale u mnie to chyba jakoś też tak geometryczne ale jakoś po 3 sadzic? Masakra

a może w kwadraty, po 4? albo prostokąty po 6?
mrokasia 16:40, 29 lip 2019

anna_t napisał(a)
bo trzeba je ścinać w trakcie sezonu, bardziej obslugowe są róże ale przecie nie wywale tyle kasy

no trzeba, ja niektóre właśnie ścinam po raz drugi, mam nadzieję na trzecie kwitnienie .