Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Gruszka_na_w... 20:45, 30 lip 2019

Aniu, bardzo Ci się w tym sezonie ogród rozrósł. Ładnie się to wszystko zaczyna układać w całość.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 21:13, 30 lip 2019

Ania świetne masz rabaty! Moje rozchodniki też potforrry w tym roku, nawet limki przysłoniły

Plan mi się podoba. Ja przed jeżówki dała bym jeden rodzaj trawy, np samą seslerię lub hakone.

Amanogawa mi się podoba. Taka do graba podobna
anna_t 21:26, 30 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aniu, bardzo Ci się w tym sezonie ogród rozrósł. Ładnie się to wszystko zaczyna układać w całość.
dziękuję Haniu
Liczę na to w przyszłym sezonie będzie już na gotowo, tylko trawnik nie do przewidzenia
anna_t 21:29, 30 lip 2019

Johanka77 napisał(a)
Ania świetne masz rabaty! Moje rozchodniki też potforrry w tym roku, nawet limki przysłoniły

Plan mi się podoba. Ja przed jeżówki dała bym jeden rodzaj trawy, np samą seslerię lub hakone.

Amanogawa mi się podoba. Taka do graba podobna
Asia tam ma byc jeden rodzaj trawy, tylko sesleria heufi
Moje rozplenice też wysokie prawie jak Limki ale ja i tak zakochana w tej rabacie. Mam narazie 3 już nie do ruszenia
polinka 14:31, 31 lip 2019

anna_t napisał(a)
Planowana rabata ma jednak 4x3, więc dam 3 derenie.
narazie pewna jestem tego:

przed jeżowkami mam do wykorzystania szałwie białą, przywrotniki i seslerie h.
po lewej stronie tej rabaty są limki z rozchodnikowo-rozplenicową a po prawej(narożnik działki) rododendrony w które pojdą ice dance i jeżówki Virgin.
to jest miejsce ktore pierwotnie planowałam zrobić z roślin cieniolubnych, nakupowałam hakone, bruner i host (paprocie dostałam od Asi :*) ale zanim tam będzie cień to z 5 lat minie. rosliny poszły na północną strone domu a tutaj rzeźbie od nowa...

Aniu a może jako najniższe piętro dać zieloną Hakone? Fajnie pasuje do ID którego będziesz miała z prawej strony a i faktura żdziebeł również pasuje do rozplenic, które masz po lewej.
anna_t 23:16, 31 lip 2019

Polinki dziękuję za propozycję ale u mnie hakone ma za sucho...bardzo mi się podoba ta trawa ale kupiłam w tamtym roku i zero przyrostu.
Johanka77 23:35, 31 lip 2019

Za sucho??? Przecież ona tak lubi!
U mnie ma piach...
anna_t 23:41, 31 lip 2019

U mnie ledwo dycha
Why
Wiolka5_7 07:25, 01 sie 2019

U mnie też ma sucho i rośnie jak guuuppia
Wcale hakone nie musi mieć mokro ,już się przekonałam
Zakrecona 09:14, 01 sie 2019

Aniu, bardzo mi się podoba Twoja rozchodnikowa z wysiana lawendą.

O lawendowej już nie wspomnę, zapach pewnie oszałamiający

Wysokie masz hortensje, ciekawa jestem, czy te moje Little za rok będą większe?