Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Chaos kontrolowany

Chaos kontrolowany

anna_t 21:28, 29 sty 2018

u mnie spalinowa już ledwo dycha.musimy kupić,kolejnego sezonu nie pociągnie tylko niewiem co jest warte polecenia? Nac z marketu?
AnkaK 21:34, 29 sty 2018

anna_t napisał(a)
u mnie spalinowa już ledwo dycha.musimy kupić,kolejnego sezonu nie pociągnie tylko niewiem co jest warte polecenia? Nac z marketu?

Zamówiłam na A. Hecht. Na mój niewielki trawnik myślę, że to świat. A i tak zamierzam go jeszcze zmniejszyć
Z marketu mam wertykulator i aerator - chyba 3 sezon, do takiego okazjonalnego używania jest wystarczający. Nawet sąsiadom pożyczamy co by się szybciej zamortyzował.
AnkaK 21:37, 29 sty 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Mam jesienną 2 sezony i mi się bardzo podoba...rośnie bez nawozów,podlewana tyle co z nieba będę dzielić wiosną...z 5szt. chcę zrobić 20szt.

Wiem, że śliczna jest. U Ciebie również podziwiałam. Potrzebuję ją na rabatę na froncie, której z różnych względów nie lubię. Póki co rozpanoszyła mi się tam pokrzywa i inne zielska, więc zastanawiam się czy ją brać czy najpierw się tam z chwastami nie rozprawić. Zwłaszcza, że mam już sporą listę zakupów poczynioną
Ja nie umiem dzielić, nie mam cierpliwości, wszystko muszę mieć na już
AnkaK 21:41, 29 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Koniecznie zrób fotkę tej seslerii . Ja zamówiłam Heuflera,muszę zobaczyć jak jesienna u mnie teraz wygląda. Jutro pójdę.
Kosiareczka,mebelki -umilasz sobie czas oczekiwania na wiosnę

A ja podpatrzę u Ciebie Heuflerę. Chwalą wszyscy, ale jakoś nie przekonuje mnie. Ona chyba dużo mniejsza od Sadleriany jest i bardziej sina?
Margerytka40 21:44, 29 sty 2018

AnkaK napisał(a)

A ja podpatrzę u Ciebie Heuflerę. Chwalą wszyscy, ale jakoś nie przekonuje mnie. Ona chyba dużo mniejsza od Sadleriany jest i bardziej sina?

Raczej ciemnozielona,moje przyjdą w marcu ale u Reni widziałam i podobała mi się.
BKosimkArt 14:06, 31 sty 2018

Witaj,
Jaki masz piękny chaos! Będę podgladać...
Pozdrawiam
AnkaK 17:01, 31 sty 2018

BKosimkArt napisał(a)
Witaj,
Jaki masz piękny chaos! Będę podgladać...
Pozdrawiam

Dzięki! Do piękna to daleka droga, ale małymi krokami oswajam to i owo.
Zapraszam częściej.
AnkaK 17:06, 31 sty 2018

Sesleria Sadleriana. Sadzona z końcem kwietnia 2017 - tak donosi aparat. Dla porównania rozmiar buta 37 Słabe zdjęcie z telefonu.

Dla porównania podczas sadzenia:
AnkaK 17:27, 31 sty 2018

Uciekłam dziś z pracy pod przykrywką chorych dzieci i po raz pierwszy od daaawna byłam w ogrodzie za jasności.
Posadziłam wreszcie tulipany, które zimę przetrwały w wiaderkach w szklarni. Kiełkowały już, ciekawa jestem czy coś z nich będzie. Pierwszą partię sadziłam w Trzech Króli. Jesienią czasu brakło
W godzinkę zrobiłam trochę porządku z zalegających od jesieni śmieci.
Meldunek: kwitną seslerie, wychodzą szałwie, kiełkują czosnki, owocowe krzewy i zioła. Borówki mają listki. Hortensje, śliwy wiśniowej i magnolie mają już wielkie pąki, jakby chciały lada moment zakwitnąć. Buraczki w skrzyniach przetrwały zimę.
A z pogody nic sobie nie robią chwasty, które moim zdaniem cały czas się mnożą wrrr.
makadamia 17:31, 31 sty 2018

U mnie dokładnie tak samo. Zwłaszcza w kwestii chwastów.
Aż się zastanawiałam, czy nie powinnam się wziąć za pielenie