Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Chaos kontrolowany

Chaos kontrolowany

AnkaK 11:20, 14 sty 2018

Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie. Podglądałam Was oczywiście na bieżąco, ale na własny własny wątek czasu brakło.
W międzyczasie stwierdziłam, że nie remontujemy obecnie zamieszkałego domu, ani też nie czynimy żadnych stałych elementów ogrodowych tupu pergola, gdyż dom dla nas za mały, kompletnie nie funkcjonalny i trzeba myśleć o budowie nowego. Mogę więc inwestować w rośliny, które przeprowadzą się z nami
Mam nadzieję, że ten rok będzie bardziej optymistyczny ogrodowo, bez majowych przymrozków, plagi szkodników (choć tegoroczna "zima" ich niestety nie wybiła) i bez czerwcowych gradobić.
W sprawach ogrodowych Obiecałam sobie:
1. w trosce o swoją psychikę, w szale codziennych zajęć młodocianych i innych przyziemnych spraw, znaleźć więcej czasu dla siebie, czyli na ogród
2. punkt 1 dotyczy również szału okołokomunijnego
3. znaleźć czas na spotkania z dziewczynami z Łódzkiej Grupy
4. dokończyć prowizoryczne nawadnianie rabat, kupić nawadnianie do donic i doniczek, wyłożyć szmatę w tunelu (dumnie nazywanym przez nas szklarnią), zakupić mobilne wyposażenie altany/patio - słowem wszystko co ułatwi samoobsługę ogrodu i walkę z chwastami, by móc przez trochę zasiąść z książką i leniwie popatrzeć na falujące trawy
Wiolka5_7 11:42, 14 sty 2018

Witam!
Obejrzałam Twój ogród, śliczne rabaty stworzyłaś... trzymam kciuki za budowę domu i nowy ogród Będę zaglądać Pozdrawiam
Margerytka40 12:05, 14 sty 2018

AnkaK napisał(a)
Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie. Podglądałam Was oczywiście na bieżąco, ale na własny własny wątek czasu brakło.
W międzyczasie stwierdziłam, że nie remontujemy obecnie zamieszkałego domu, ani też nie czynimy żadnych stałych elementów ogrodowych tupu pergola, gdyż dom dla nas za mały, kompletnie nie funkcjonalny i trzeba myśleć o budowie nowego. Mogę więc inwestować w rośliny, które przeprowadzą się z nami
Mam nadzieję, że ten rok będzie bardziej optymistyczny ogrodowo, bez majowych przymrozków, plagi szkodników (choć tegoroczna "zima" ich niestety nie wybiła) i bez czerwcowych gradobić.
W sprawach ogrodowych Obiecałam sobie:
1. w trosce o swoją psychikę, w szale codziennych zajęć młodocianych i innych przyziemnych spraw, znaleźć więcej czasu dla siebie, czyli na ogród
2. punkt 1 dotyczy również szału okołokomunijnego
3. znaleźć czas na spotkania z dziewczynami z Łódzkiej Grupy
4. dokończyć prowizoryczne nawadnianie rabat, kupić nawadnianie do donic i doniczek, wyłożyć szmatę w tunelu (dumnie nazywanym przez nas szklarnią), zakupić mobilne wyposażenie altany/patio - słowem wszystko co ułatwi samoobsługę ogrodu i walkę z chwastami, by móc przez trochę zasiąść z książką i leniwie popatrzeć na falujące trawy

I tak trzymaj . A ja trzymam kciuki za realizację planów
AnkaK 12:16, 14 sty 2018

Kilka zaległych fotek, co by przypomnieć sobie miłe widoki w ten paskudny zimopodobny czas.
Strzaskana gradem lawenda dała radę.
AnkaK 12:18, 14 sty 2018

Stipa też się otrząsnęła. Lubię twarde rośliny
AnkaK 12:20, 14 sty 2018

Szałwie i seslerie również się odbudowały, ale hortensje już nie zakwitły.
AnkaK 12:23, 14 sty 2018

Strzaskane hortensje Vanille Freise nie zakwitły, ale za to zagęściły się jak nidgy

AnkaK 12:25, 14 sty 2018

Czekam już na ten czas
Margerytka40 13:09, 14 sty 2018

Żeby tak choć marzec już był . Roślinki nawet dość fajnie Ci się pozbierały po tym kataklizmie a hortki jak Ci w tym roku zakwitną to jeszcze pomyślisz,że nie ma tego złego...
jolanka 13:50, 14 sty 2018

Fajnie, ze myślisz pozytywnie Pozdrawiam noworocznie