Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 15:28, 30 maj 2018

Johanka77 napisał(a)

Cudna!
Moja ze skarpy upitolona "na łyso" wiosną też pięknie wybujała. Chociarz pisali mi, że może późno kwitnąć

widzisz jaka twarda sztuka

Gardener27 napisał(a)
Madziu ale u Ciebie wszystko bujnęło Bardzo podoba mi się ten placyk na dolnym tarasie z ławkami i stołem. Cis jak podrośnie da też trochę prywatności.
Trawka ładnie się zieleni, jeszcze trochę i nie będzie śladu po dosiewkach.

cieszę się ,że Ci się podoba .....mam nadzieję ,że jak jeżówki zakwitną ,to dopiero będzie ładnie

Kasiolaaa napisał(a)
madziu lawende masz boską szkoda ze u mnie nie chce zabardzo rosnac ale chociaz u ciebie sie na nia napatrze

dziękuję Kasiu nawet dosadziłam jeszcze lawendę ,w miejscach ,gdzie ML padło

DorKa napisał(a)
Ja nie kojarzę w ogóle tego boku Co Ty chcesz tam zmieniać ? Widzę nowe kulki . Buziaki!

na tym boku były tylko serby i brzózki ze skarpy - to drugi bok domu
wieczorkiem zajrzę ,coś tam u siebie wymyśliła
Magleska 15:34, 30 maj 2018

Krakus napisał(a)
Cześć,
Fajnie było Cię poznać u Iwony...

zaczynam spacerować po Twoim ogrodzie i początki przeglądać...

super widoczek za oknem . pozazdrościć tylko (oczywiście pozytywnie)

skarpa fajnie zagospodarowana ale na razie tylko tylko widziałem
jak doczłapię do końca to pewnie się jeszcze odezwę
pozdrawiam

też bardzo się cieszę ze spotkania fajnie poznawać osoby ogrodowo zakręcone

zapraszam częściej

abiko napisał(a)
Madzia posadziłaś wszystko?

tak dziś dokończyłam sadzenie ,ale wysadziłam z wiśniowej-bylinowej większość cyprysików i teraz kombinuję gdzie je posadzić

quote=Monia81 napisał(a)]Czytam, że spotkanko było i żadnych fot? Nowa rabata boczna, fajnie ci wychodzi, podobają mi się te płaczące brzozy, czy to cosik innego buziaczki Madziu

fotki będą ale za wiele nie mam

te płaczące brzózki -to te ,co przesadziłam ze skarpy rodkowej jakoś nie lubię wyrzucać roślin i inne miejscówki im wynajduję
wieczorkiem zajrzę do Ciebie -coś tam w pracy zaglądałam ,ale nic nie pisałam ,bo z telefonu nie bardzo lubię

buziaki

Basilikum napisał(a)
fajna nowa rabatka bedzie

dzięki na razie wszystko dzielone ,malutkie ,ale urośnie
Magleska 15:40, 30 maj 2018

kaz742011 napisał(a)

Ja też wszystko małe kupuję .

Powiedz mi kochana w jakiej odległości masz te świerki od siatki ?
Ja sadziłam moje 2 lata temu, ale w tym roku tak wyrosły że mi już za siatkę wyłażą. Przy podjeździe też mam je w planie, ale waham się mocno. Miejsca mam mało, tylko 1,5 m. Danusia w ostateczności tuje pozwoliła posadzić, ale świerki są jednak ładniejsze.

kurczę ....nie wiem ,ale chyba ok 80 cm od siatki ....tak na oko najwyżej wieczorkiem zmierzę

DorKa napisał(a)
Z moich 7 FC jedna ma pięć zielonych ździebełek Szkoda bo są fajne. Na Twojej rabacie szczególnie ładnie się prezentują .

trzeba było je wiosną widzieć miałam ochotę je wywalić ,ale ładnie odbiły

Makusia napisał(a)
Lawenda niesamowita- moja jeszcze, jeszcze sporo czasu potrzebuje.
Padłaś? Powstań!

dzięki Makusiu

widziałam u Ciebie ,że arystokratki padają ....szkoda ,ale może jakaś reklamacja wchodzi w grę ?
Magleska 15:48, 30 maj 2018

Anitka napisał(a)
Posadziłaś już wszystkie skarby zwiezione z okolic Krakowa?
W niezłym buszu wracałaś z córą do domu Ale ona chyba już od małego do takich podróży przyzwyczajona. Tak to jest gdy mama - zapalona ogrodniczka.

posadziłam i dodatkowo jeszcze kfiotków dokupiłam .... z wiśnioowej zrobiła mi się jarmarczna kolorowa bylinówka -

zabrałam z tamtąd cyprysiki ( jeszcze trzy zostały ,ale też pójdą koło ogniska )

i na razie te danici tam są ,bo nie mam pomysłu ,gdzie je dać
mam nadzieję ,że jak mnie odwiedzisz ,to podpowiesz mi co nieco
jeszcze raz dziękuję za kfiatuchy

młoda faktycznie przyzwyczajona do różnych sytuacji ziemia ,kora, kfiatuchy ,a i meble i inne rzeczy też z nią woziłam
buziaki
Magleska 15:56, 30 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham Madzia zmęczoną łapką fotki już wrzuciłam więc pewnie sobie zobaczysz jak wrócisz do domciu. wsadziłaś już wszystko??? Ciekawam gdzie?

widziałam u Ciebie mnóstwo stron ,ale dopiero wieczorkiem wpadnę ,bo lecę jeszcze do ogrodu podziałać .....posadziłam wszystkie podarki ,za które bardzo bardzo dziękuję
skończyłam bok 2 domu -wszystko co podzielone leży marnie ,bo dziś upał okropny
w czrnym pojemniku gnojówka z pokrzyw .....wali na całą okolicę

tu iryski poszły -nie widać dobrze ,bo niektóre ścięte

a tam za ostatnią brzózką naparstnice od Ciebie

wszystko malutkie i ciężko fotkę dobrą zrobić ,albo raczej fotograf ze mnie marny

Magleska 16:02, 30 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ładnie , ładnie i coraz gęściej się robi. Teraz tylko czekac aż wszystko zmężnieje i będzie normalnie busz

Mówisz, że ten przetacznik długo kwitnie, no to fajnie nawet nie doczytałam, czekam, ciekawe kiedy mi przyślą... juz bym chciała.

Padało w ostatnich dniach u Ciebie ?

dzięki Daria busz już powoli coraz większy
padało wczoraj -nawet burza z gradem była ,ale moją okolicę ominęło na szczęście
te przetaczniki bardzo długo już mi kwitną -z chęcią inne kolory dokupię ,bo są śliczne

malgol napisał(a)

Alez piękna rabata! Ta trawa przeurocza, ale ja nie mam do niej szczęścia U mnie wymarzła
A te siwe fontannowe za berberysami( ?) to miskanty ML?

dziękuję pięknie za komplementy

tak -to miskanty ML ......a te frosted wiosną miałam ochotę wywalić ale teraz są śliczne
te też ładnie się po dzieleniu zebrały i już jeżówki coraz większe

parę pstryków z innych części ogródka

warzywny busz

buziaki i lecę plewić .....chwastów pełno
Magleska 16:10, 30 maj 2018

niestety z wizyt mam niewiele fotek,jakoś czasu na fotki brakło

dla Margaretki - od nasionka z widokiem na Lancokoronę
kadr Twojego ogrodu moimi oczami

bardzo dziękuję za wszystkie sadzonki masz tyle kwiatów ,że kilka dni bym musiała u Ciebie spędzić ,żeby je wszystkie zapamietać
jesteś niesamowita ,że po takich tyciunich sieweczkach ,wiesz jaki to kwiat
i jeszcze przesłodkie kociaki ,które szukają ciepłego ,dobrego domu
słodziaki
basia3012 16:12, 30 maj 2018

Prawie co dzień do Ciebie zaglądam i podziwiam. Masz cudnie . Napracowałaś się solidnie ale teraz można podziwiać. Super!
Moje Hakone też niektóre mizerne. Wymieniałam już kilka po dwa razy. Nie wiem o co chodzi. Nie umiem na razie ich uprawiać. Nie wiem czy lubią mokro czy sucho? Szkoda bo chciałoby się aby były ładne, bujne.
U nas susza niesamowita. Przydałby się deszcz. Ale jak ma być tak jak u Wioli to może lepiej samemu podlać. Pozdrawiam

Magleska 16:14, 30 maj 2018

parę foteczek od Iwonki ze Wzgórza (bez)chaosu
prześliczny dojrzały ogród ,a właściciele -tak jakbym znała sto lat ,albo i dłużej
też mało fotek ,bo jakoś tak wyszło .....dziękuję bardzo bardzo za spotkanie i niecierpliwie czekam u mnie

basia3012 16:28, 30 maj 2018

Kociaczki słodkie. Gdy ja szukałam domu dla znalezionych kotków ( już dla 4 kotków znalazłam) to plakatowałam przystanki autobusowe. I zawsze udawało mi się znależć im domy. Czasem i miesiąc, codziennie robiliśmy obchód wszystkich przystanków aby kociakowi znależć dom. A dla jednego to tylko 1 dzień wystarczył i znalazł się właściciel. Różnie to bywa. Ja mam kotkę bardzo zazdrosną o swoje włości dlatego nie przyjmuję więcej kotków tylko szukam im domów.
Nowe zdjęcia i znowu podziwiam. Ta lawenda i chyba szałwia omszona cudne. Warzywnik piękny. Wszystko pięknie rośnie. A z tą trawą frosted Curls to też nie miałam szczęścia, padła mi. Nie mam reki do traw. A u Ciebie piękna.
Pozdrawiam serdecznie.