bardzo dziękuję Mirelko
powiem Ci ,że chwilami mi się podoba bardzo ,ale miewam jeszcze takie myśli ,żeby dalej zmieniać dobrze ,że narazie czasu brak ,więc tylko koszę i plewię -muszę dać luz roślinkom ,niech się zagoszczą i pokażą na co je stać ......
dziękuję bardzo bardzo
jeżówki -większość z zeszłorocznego sezonu -przy placykowej przesadzane wiosną
a liatrie już 3 sezon mają -kupowałam takie zwykłe sadzonki -raczej wypasione nie były
a do Kapiasa wybierz się,warto -przy okazji mnie odwiedzisz
Święte słowa Madzia. Też powinnam troszkę wyluziwać. Tylko jak to zrealizować ? Wszędzie kuszą roślinki och kuszą..Nawet jadąc dziś do pracy obok targu cieszyłam się ,że nie ma miejsca do zaparkowania. Kobietka , u której kupuje często takie dorodne trawki i jeżówki miała
Za rok bylinówka już będzie tak gęsta, że ciężko będzie nogę postawićJa wczoraj tańczyłam na jednej nodze w swojej, żeby co wyższe chwaściska powyrywać póki wilgoć w ziemi
chciejstwa niestety są nie do opanowania dla nas hihi .....
u mnie od tygodnia leje ,więc nic ogrodowo nie robię -wyszłam na chwilkę i widzę ,że chwasty mają raj ....ale za to trawnik coraz lepiej wygląda
mamy 1-0 z Japonią -może chociaż ten ostatni mecz uda się wygrać
Kasiu dzięki
niestety odmian nie pamiętam sadziłam tam Hope,Milk cośtam... i jakieś jeszcze inne białe
jakoś mało pomocna jestem ......nie zapisałam ,bo myślałam ,że zapamiętam ,a tu klops i sks
ps .piękny ogród Twojej mamy też w pracy podglądałam
Ale, że co rozwalić, bylinówkę? Dajże jej Babo urosnąćCo najwyżej po niedzieli będziesz coś dosadzać. Wreszcie Cie będę mogła obdarować czym będziesz chciała
wczoraj w ramach ulepszania gleby ( rano nie padało ) obkopywałam ziemię wokół roślinek -rozdrabniałam jak kopciuszek w palcach i mieszałam z korą przekompostowaną ...... tam już przed sadzeniem tak robiłam ,ale chyba mało kory wtedy dałam i taka zbita glina miejscami pod korą nadal była
mam nadzieję ,że kfiatuchy się odwdzięczą
już się cieszę na Niedzielę bój się ......bo z łopatą jadę hihi
Bedzie miękko kopać bo podlewa cały tydzień, niestety odbija się to na wyglądzie ogrodu mocno, bo większość leży upojona, a chwasty do góry sterczą Jak dobrze pójdzie to jeszcze budowlankę zobaczysz, bo mamy donicę stawiać