Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 07:33, 27 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Ogród Twój bardzo się zmienił, jest pięknie
Pamiętam jak przystąpiłaś na forum i zmieniałaś swój ogród - praca, konsekwencja i wytrwałość - brawo

bardzo dziękuję Mirelko
powiem Ci ,że chwilami mi się podoba bardzo ,ale miewam jeszcze takie myśli ,żeby dalej zmieniać dobrze ,że narazie czasu brak ,więc tylko koszę i plewię -muszę dać luz roślinkom ,niech się zagoszczą i pokażą na co je stać ......

anpi napisał(a)

Ładne zestawienie roślin na placykowej
W ogóle wszystkie roślinki masz już w takich fajnych kępkach:tawułki,jeżówki,liatry,ile one mają?Czy kupiłaś już tak bardziej rozrośnięte?
Super spotkania!Do ogrodów Kapias już kolejny rok się wybieram,może w tym ,w lipcu na urlopie się udaPlanujemy wyjazd

dziękuję bardzo bardzo
jeżówki -większość z zeszłorocznego sezonu -przy placykowej przesadzane wiosną
a liatrie już 3 sezon mają -kupowałam takie zwykłe sadzonki -raczej wypasione nie były
a do Kapiasa wybierz się,warto -przy okazji mnie odwiedzisz

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu dopiero zobaczylam ze na placykowej sa jezowki swietny pomysl bosko to wyglada a jak jeszcze porozrastaja sie to bedzie bajka

Kasiu dziękuję

DorKa 07:51, 27 cze 2018

Magleska napisał(a)

powiem Ci ,że chwilami mi się podoba bardzo ,ale miewam jeszcze takie myśli ,żeby dalej zmieniać dobrze ,że narazie czasu brak ,więc tylko koszę i plewię -muszę dać luz roślinkom ,niech się zagoszczą i pokażą na co je stać ......

Święte słowa Madzia. Też powinnam troszkę wyluziwać. Tylko jak to zrealizować ? Wszędzie kuszą roślinki och kuszą..Nawet jadąc dziś do pracy obok targu cieszyłam się ,że nie ma miejsca do zaparkowania. Kobietka , u której kupuje często takie dorodne trawki i jeżówki miała
sylwia_slomc... 10:17, 27 cze 2018

Za rok bylinówka już będzie tak gęsta, że ciężko będzie nogę postawićJa wczoraj tańczyłam na jednej nodze w swojej, żeby co wyższe chwaściska powyrywać póki wilgoć w ziemi
Kasia_CS 13:56, 27 cze 2018

No to się mocno zagęściło na rabatach. Fajne te pełne biało zielonkawe jeżówki. Pamiętasz odmianę?
Magleska 17:23, 28 cze 2018

DorKa napisał(a)

Święte słowa Madzia. Też powinnam troszkę wyluziwać. Tylko jak to zrealizować ? Wszędzie kuszą roślinki och kuszą..Nawet jadąc dziś do pracy obok targu cieszyłam się ,że nie ma miejsca do zaparkowania. Kobietka , u której kupuje często takie dorodne trawki i jeżówki miała

chciejstwa niestety są nie do opanowania dla nas hihi .....
u mnie od tygodnia leje ,więc nic ogrodowo nie robię -wyszłam na chwilkę i widzę ,że chwasty mają raj ....ale za to trawnik coraz lepiej wygląda

mamy 1-0 z Japonią -może chociaż ten ostatni mecz uda się wygrać

buziaki
Magleska 17:25, 28 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Za rok bylinówka już będzie tak gęsta, że ciężko będzie nogę postawićJa wczoraj tańczyłam na jednej nodze w swojej, żeby co wyższe chwaściska powyrywać póki wilgoć w ziemi

trzymam Cię za słowo bo jak narazie ,to mam ochotę całą ją rozwalić i od nowa robić .....w sumie dobrze ,że pada ,to może ta myśl mi odejdzie

chciałabym widzieć te Twoje akrobacje bylinowe
Buziaki
Magleska 17:27, 28 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
No to się mocno zagęściło na rabatach. Fajne te pełne biało zielonkawe jeżówki. Pamiętasz odmianę?

Kasiu dzięki
niestety odmian nie pamiętam sadziłam tam Hope,Milk cośtam... i jakieś jeszcze inne białe
jakoś mało pomocna jestem ......nie zapisałam ,bo myślałam ,że zapamiętam ,a tu klops i sks
ps .piękny ogród Twojej mamy też w pracy podglądałam
sylwia_slomc... 17:38, 28 cze 2018

Magleska napisał(a)

trzymam Cię za słowo bo jak narazie ,to mam ochotę całą ją rozwalić i od nowa robić .....w sumie dobrze ,że pada ,to może ta myśl mi odejdzie

chciałabym widzieć te Twoje akrobacje bylinowe
Buziaki

Ale, że co rozwalić, bylinówkę? Dajże jej Babo urosnąćCo najwyżej po niedzieli będziesz coś dosadzać. Wreszcie Cie będę mogła obdarować czym będziesz chciała
Magleska 17:45, 28 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale, że co rozwalić, bylinówkę? Dajże jej Babo urosnąćCo najwyżej po niedzieli będziesz coś dosadzać. Wreszcie Cie będę mogła obdarować czym będziesz chciała

wczoraj w ramach ulepszania gleby ( rano nie padało ) obkopywałam ziemię wokół roślinek -rozdrabniałam jak kopciuszek w palcach i mieszałam z korą przekompostowaną ...... tam już przed sadzeniem tak robiłam ,ale chyba mało kory wtedy dałam i taka zbita glina miejscami pod korą nadal była
mam nadzieję ,że kfiatuchy się odwdzięczą

już się cieszę na Niedzielę bój się ......bo z łopatą jadę hihi

sylwia_slomc... 17:49, 28 cze 2018

Bedzie miękko kopać bo podlewa cały tydzień, niestety odbija się to na wyglądzie ogrodu mocno, bo większość leży upojona, a chwasty do góry sterczą Jak dobrze pójdzie to jeszcze budowlankę zobaczysz, bo mamy donicę stawiać