Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

agam 20:51, 11 lis 2013

Dzisiaj rozpoczęłam drugą rabatkę. Miałam z nią "trochę" problemów. Poprawiałam z cztery razy ponieważ nie wiedziałam do czego się odnieść. U mnie wszystko krzywe. Chodnik, płot itd. W końcu zrobiłam na "oko". Rabata nie skończona, trzeba ją jeszcze zaokrąglić w rogu tak by pasowała to tej rabaty po prawej.

Agawita 21:03, 11 lis 2013

witaj ta rabatka z żurawkami i trzmieliną to fajny pomysł i rzeczywiście sadziłabym na przemian żurawki z trzmieliną myślę że ta ciemna przy żółtych trzmielinach będzie ładnie kontrastowała. A ściągania trawnika nie zazdroszczę, wystarczy że patrzę na efekty pracy i już jestem zmęczona no to teraz same przyjemności zostały
Agawita 21:05, 11 lis 2013

te kule bukszpanowe zostawiasz przy chodniku czy idą na nową rabatę? otworzysz sobie ciąg komunikacyjny na ogród i do domu nikt już nie będzie chciał wchodzić
agam 21:30, 11 lis 2013

Agawita bukszpany do przesadzenia, trawa do zasiania. Tak jak piszesz to będzie wejście do ogrodu. Przyjemności sadzenia zostawiam na wiosnę bo teraz to i tak nic nie kupię. Przy okazji ściągania darni poobserwowałam moje żurawki nieszczęsne. Są larwy i jajeczka różnego koloru. Na wiosnę mus w Larvanem się zaopatrzyć. No i moje rh coś słabiutkie. Danusia pisze o fytoftorozie lub zalaniu. Stawiam na to drugie. Teraz mam zagwozdkę co posadzić zamiast rh.
Agawita 21:39, 11 lis 2013

też czytałam artykuł i już mam stracha o swoje rośliny ;-( a myślałaś o czymś zielonym na nóżce zamiast rododendronów? albo stożki o różnych wysokościach w jednej linii?
agam 23:24, 11 lis 2013

Myślałam o trzech kulach na pniu. Tylko nie wiem czy to powinny byc drzewa z kulista korona czy cos niższego Stożki nie za bardzo pasują do mojego ogrodu. To nie jest formalny ogród. Przyzwyczailam się że ta biała ściana pod oknem jest zaslonieta, a za oknem salon ...
Alisonek 21:57, 12 lis 2013

Witam Agnieszko
jestem z rewizytą na Twoich włościach i podziwiam...i podziwiam. Napracowałaś się przy tych rabatach, a mąż przy trawniku. Roślinki super się prezentują, i faktycznie lepiej jak kilka jest blisko siebie. a rh może jednak zostawisz, nie wyglądają źle a zawsze robią dobry efekt
Pozdrawiam
agam 22:38, 12 lis 2013

Alisonek dzięki za odwiedziny. Trawnik kiedyś był piękny, ostatnie dwa lata to koszmar w porównaniu z tym co było.
Co do rh to czekam na odpowiedź co do dalszych jego losów.
Dzisiaj nic nie zrobiłam w ogródku. Zostały mi czosnki do posadzenia: 10 gladiatorów i 100 purple sensation. Nie wiem gdzie je posadzić zwłaszcza że przekopuję wszystko po kolei. Zła jestem że je w ogóle kupiłam
Syla 21:54, 14 lis 2013

agam napisał(a)
Alisonek dzięki za odwiedziny. Trawnik kiedyś był piękny, ostatnie dwa lata to koszmar w porównaniu z tym co było.
Co do rh to czekam na odpowiedź co do dalszych jego losów.
Dzisiaj nic nie zrobiłam w ogródku. Zostały mi czosnki do posadzenia: 10 gladiatorów i 100 purple sensation. Nie wiem gdzie je posadzić zwłaszcza że przekopuję wszystko po kolei. Zła jestem że je w ogóle kupiłam

ja się wstrzymałam z zakupami cebulowymi właśnie ze względu na przekopywanie rabat .... pomyśl, może masz miejsca gdzie już masz docelowo i na wiosnę ładnie zakwitną .... po przekwitnięciu wykopiesz i posadzisz na jesień w inne miejsce jeśli uznasz , że tam nie pasowały .... lub posadź do donic i zakop w ziemi ... no nie umartwiaj się tak
Syla 21:56, 14 lis 2013

aaa teraz zobaczyłam tę rabatę z innej perspektywy .... może przed tymi rh zmieszczą się jeszcze kuleczki bukszpanowe zatopione w runiance ???? co myślisz ???