Witaj Agam jestem u ciebie pierwszy raz, rabatki bardzo ładne wszystko na swoim miejscu. Ja jestem z okolic Mielca. Ja lubie rośliny żimożielone w tym roku dużo ich posadziłem.
Witaj Artur321 fajnie że zaglądnęła jakaś osóbka z okolic . Dzięki.
Ja zimozielone będę namiętnie sadziła w przyszłym roku, jak uporam się z kształtem rabat i przesadzaniem już rosnących roślin.
A dzisiaj zamierzam skosić trawnik jak sąsiedzi nie zabiją mnie wcześniej śmiechem.
Lecę do Ciebie zobaczyć Twój ogród.
Ja raz kosiłem w listopadzie, przy okazji kosiarka rozdrobniła wszystkie liscie z trawnika, kilka lat temu w telewizji pokazywali jak kosili trawe w styczniu przy ciepłej pogodzie. A może sąsiedzi wezmą przykład i sami będą kosić
Z koszenia nici
Szron na trawniku utrzymywał się przez cały dzień, pomimo że w "mieście" cieplutko i słonecznie. No cóż las rosnący zaraz za drogą robi swoje tzn. zacienia całą działkę.
Koszenie przed świętami Bożego Narodzenia??? Mój M. jak się dowie, że inni koszą to się załamie. Żyje w błogiej nieświadomości, że już ostatnie koszenie było w listopadzie, a teraz zasłużony odpoczynek, a tu nie... Jak mu powiem, to zaraz poleci kosiarkę wyciągać z garażu.
Viola do tej pory nigdy nie myślałam o koszeniu "Bożonarodzeniowym" ale bycie forumowiczem Ogrodowiska zobowiązuje Na moje nieszczęście mróz nie odpuszcza. Pozdrawiam
He, he trawnik nie skoszony, nie ma kiedy. Jak przychodzę z pracy to już jest ciemno, ech byle do wiosny chociaż pogoda rozpieszcza nas w tym roku. U mnie cały czas ciepełko, temp około 10 stopni, opadów brak. Dobrze że cebulowe nie wyszły, no ale późno je sadziłam.
Dziękuję za życzenia.