Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

agam 17:16, 15 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
A ja właśnie przed chwilą myślałam, że ostatnio gdzieś się schowałaś .

Nie, ale za chwilkę może mnie gdzies wywiać
Hogata 11:47, 21 maj 2014

Przyszłam zobaczyć kanciki i nie ma....
agam 11:58, 21 maj 2014

Hogata napisał(a)
Przyszłam zobaczyć kanciki i nie ma....

Kanciki są w realu . Aparat wciąż popsuty, zdjęć z telefonu nie lubię, muszę jakiegoś starszaka wygrzebać i coś jednak pstryknąć

A wczoraj narobiłam się że hej.

Przesadziłam wreszcie duże kulki bukszpanowe, 5 sztuk. Przeniosłam je na tyły, w zamian za gołe kulki tujowe. Posadziłam stipę własnej produkcji przed lawendą, dosiałam trawkę, porobiłam kanciki tu i ówdzie.

Dzisiaj muszę kupić ziemię i przygotować teren pod trawkę (tam gdzie były bukszpany).
Mam dwie duże trawy "Evergold", trzeba je podzielić i posadzić między bukszpany.

Mam nowe trzy miskanty "Cabaret", już posadzone.

Muszę jednak zdjęcia porobić a nie pisać
Zielona 19:56, 21 maj 2014

Aga - lista imponująca Czy możesz mi powiedzieć/pokazać jak teraz wygląda Twoja stipa? Dostałam od Margarete sadzonki. popikowałam w małe doniczki i podlewam... ale są takie mizerne, że zastanawiam się, czy nie powinnam ich czymś podkarmić... Jak Ty produkowalaś swoje, że już wylądowały na rabacie?
Jagodaa 21:09, 21 maj 2014

Haha, a jak już się pojawiasz, to masz się czym pochwalić, oby aparat szybko się naprawił, bo co się zobaczy to się zobaczy .
agam 21:13, 21 maj 2014

Martuś zdjęcia stipy zrobię jutro bo ciemnawo już. Moja nie jest duża, ale system korzeniowy miała ładnie rozwinięty. Stwierdziłam że lepiej jej będzie na rabacie niż plastikowym kubeczku co z tego wyjdzie zobaczymy . Z tego co pamiętam to Twoje stipy były podobne wielkością do moich.
agam 21:29, 21 maj 2014

Zdjęć nie zdążyłam zrobić i znowu harowałam.
Przekopałam teren pod trawkę, wyciągnęłam mnóstwo korzeni po bukszpanach i innych, zasiałam trawkę, niech rośnie szybciutko. Trochę czasu to zajęło, a takie niby nic.
No i mam oproblem z kompostownikiem, rodzina chce mnie wywalić razem z nim Jest jakiś sposób zeby tak nie waliło??? Wściekali się cały dzień.
Zwiędly mi przyrosty na przesadzanych bukszpanach, podlalam je dość solidnie chyba odżyją co?
elzbieta_g 21:49, 21 maj 2014

agam napisał(a)

Zwiędly mi przyrosty na przesadzanych bukszpanach, podlawę...mam praam je dość solidnie chyba odżyją co?
mi tak samo po przesadzeniu, obciełam przyrosty choć to nie termin obcinania i czekam co dalej , moje buksiki wyglądają fatalnie , czekam na porawę
Zielona 21:53, 21 maj 2014

Aga - fotki na jutro? zaciekawilać mnie... Na pewno wszystko fajnie wygląda
Luki 21:54, 21 maj 2014

Na efekty prac poczekam, bo jestem bardzo ciekawy
Buksiki powinny odżyć, ale ja na twoim miejscu zrobiłbym im jakąś cieniówke przez te obecne wysokie temperatury, no i żeby słonko ich mocno nie paliło