Kanciki są w realu . Aparat wciąż popsuty, zdjęć z telefonu nie lubię, muszę jakiegoś starszaka wygrzebać i coś jednak pstryknąć
A wczoraj narobiłam się że hej.
Przesadziłam wreszcie duże kulki bukszpanowe, 5 sztuk. Przeniosłam je na tyły, w zamian za gołe kulki tujowe. Posadziłam stipę własnej produkcji przed lawendą, dosiałam trawkę, porobiłam kanciki tu i ówdzie.
Dzisiaj muszę kupić ziemię i przygotować teren pod trawkę (tam gdzie były bukszpany).
Mam dwie duże trawy "Evergold", trzeba je podzielić i posadzić między bukszpany.
Aga - lista imponująca Czy możesz mi powiedzieć/pokazać jak teraz wygląda Twoja stipa? Dostałam od Margarete sadzonki. popikowałam w małe doniczki i podlewam... ale są takie mizerne, że zastanawiam się, czy nie powinnam ich czymś podkarmić... Jak Ty produkowalaś swoje, że już wylądowały na rabacie?
Martuś zdjęcia stipy zrobię jutro bo ciemnawo już. Moja nie jest duża, ale system korzeniowy miała ładnie rozwinięty. Stwierdziłam że lepiej jej będzie na rabacie niż plastikowym kubeczku co z tego wyjdzie zobaczymy . Z tego co pamiętam to Twoje stipy były podobne wielkością do moich.
Zdjęć nie zdążyłam zrobić i znowu harowałam.
Przekopałam teren pod trawkę, wyciągnęłam mnóstwo korzeni po bukszpanach i innych, zasiałam trawkę, niech rośnie szybciutko. Trochę czasu to zajęło, a takie niby nic.
No i mam oproblem z kompostownikiem, rodzina chce mnie wywalić razem z nim Jest jakiś sposób zeby tak nie waliło??? Wściekali się cały dzień.
Zwiędly mi przyrosty na przesadzanych bukszpanach, podlalam je dość solidnie chyba odżyją co?
Na efekty prac poczekam, bo jestem bardzo ciekawy
Buksiki powinny odżyć, ale ja na twoim miejscu zrobiłbym im jakąś cieniówke przez te obecne wysokie temperatury, no i żeby słonko ich mocno nie paliło