Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

Zielona 23:40, 01 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Aga, bo Ty powinnaś zrobić rysunek z góry całości. "Ćwierćkoło", taras i reszta. Trzeba linię poprowadzić tak, aby nie gryzła się z "ćwierćkołem". Jakoś całościowo do tego podejść.

Może wcale prosta linia nie byłaby tu głupia, ale na równi z tarasem, a na końcu rabaty taki ładny łuk odwrócenie tego "ćwiećkoła".

Ponieważ to naroże jest bardzo regularne w formie, chyba ładnie byłoby zachować taką elegancję też po drugiej stronie tarasu.

Dobrze prawi! Dać Jej placka!

Jagoda - dopiero kiedy Aga pokazała fotki drugiej strony, pomyślałam o tym. Wcześniej opierałam się na zdjęciu tylko jednej części. Masz rację. W tym przypadku prosta linia i łuk w narożniku będą idealne
agam 08:06, 02 cze 2014

Alisonek napisał(a)
Aguś a może jak masz posadzone rh i na innych rabatach wrzosy to tutaj dodaj wrzośce i zawsze będzie dodatkowe piętro. a za rh jakieś wysokie trawy o ile jest tam jeszcze trochę miejsca.

Ali tutaj cień panuje przez większą część dnia, wrzośce raczej odpadają.
Tusiala 13:20, 02 cze 2014

Przepiękny prezent dostałaś na dzień mamy
Twoje trawki pięknie się porozrastały Trawa śliczna.
Widzę, że zastanawiasz się nad linią trawnika. Już decyzja podjęta czy jeszcze myślisz?
Pozdrawiam cieplusio.
agam 13:38, 02 cze 2014

Zielona napisał(a)

Dobrze prawi! Dać Jej placka!

Jagoda - dopiero kiedy Aga pokazała fotki drugiej strony, pomyślałam o tym. Wcześniej opierałam się na zdjęciu tylko jednej części. Masz rację. W tym przypadku prosta linia i łuk w narożniku będą idealne

Jak zrobię prosta linię to rabata będzie miała 3m głębokości. Dużo. Gdyby nie basen w lecie mogłoby być, a tak wąskie przejście będzie.

Jakie tło dla rh??? Gracki mogą być?
agam 13:40, 02 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Przepiękny prezent dostałaś na dzień mamy
Twoje trawki pięknie się porozrastały Trawa śliczna.
Widzę, że zastanawiasz się nad linią trawnika. Już decyzja podjęta czy jeszcze myślisz?
Pozdrawiam cieplusio.

Myślę, marnie mi to idzie. Przeziębiłam się i łeb mi rozsadza . W sobotę w deszczu czyściłam żurawki z krewetek no i się załatwiłam.
Tusiala 14:08, 02 cze 2014

Oj przykro mi bardzo to czytać. Że też Cię podkusiło wychodzić na deszcz. Mąż powinien Ci p... zlać a teraz to tylko dbać Zdrowiej!!! bo upały idą.
Zielona 21:15, 02 cze 2014

Aga - gracki zwiewne, ale zielone. Ja bym stawiała na variegatusy. Chyba tez lepiej znoszą cień.
agam 08:37, 03 cze 2014

Już mi lepiej, przespałam całe popołudnie, na wieczór strzeliłam sobie fervexa i przeszło .

Zamówiłam 5szt. tojeści, nie wiem gdzie ją wsadzę ale trzeba ją mieć zgodnie z trendami. Dzwoniła pani ze sklepu że jest bardzo duży popyt i nigdzie jej nie ma i nie będzie . Początkowo chciała mi sprzedać tylko 2 szt., ale ostatecznie ktoś się wycofał z kupna 3 szt., więc dostanę 5.
Jestem ciekawa jak wygląda "na żywo".
agam 08:44, 03 cze 2014

Zielona napisał(a)
Aga - gracki zwiewne, ale zielone. Ja bym stawiała na variegatusy. Chyba tez lepiej znoszą cień.

Myślałam o nich, ale stwierdziłam że będą się zlewać z białą ścianą domu.
Ale pomyślę, Ola kupiła takie wypasione po dyszce.

Marta jak myślisz, powinnam zostać przy samych rh z tyłu, czy dodać jakieś hortki?. Myślę o miejscu gdzie jest wykusz. Tam mogłabym dać hortki, jak urosną będę widzieć je z jadalni, a rh przesadzić. W tym miejscu jest najwięcej słońca.
Tusiala 09:27, 03 cze 2014

Cieszę się, że się czujesz lepiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies