Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

Karol99 20:28, 28 mar 2016

Z patykami robie tak samo. Zawsze po cięciu coś wsadzam i zawsze coś się ukorzeni. A miejsce prędzej czy później zawsze się znajdzie.
asica 20:41, 28 mar 2016

Ja mam sporo miejsca za ogrodzeniem. Chętnie bym tam podziałała. Ale 20 lat temu mój tato posadził tam różne drzewa i krzewy, i niestety same z tym problemy. Dwie akacje wyrosły pod niebo. Kilkakrotnie pisałam prośbę o ich wycinkę, bezskutecznie. Posadzone są tam jakieś pospolite tujki. Ani to piękne, ani wartościowe. Przestawiali obok nich jakiś hydrant, podkopali korzenie, tujki sie przewaliły, trochę uschły, trochę rosną takie przewalone, a mi a zewnątrz nawet gałązki ściąć nie wolno. Ech, żebym mogła tam porządki zrobić ...
Donia72 21:39, 28 mar 2016

Ja znowu miejsca za płotem mam sporo, ale tam jest sam piach i nic nie rośnie. Kiedyś miałam posiane buraczki, pięknie urosły (o dziwo!), ale jak przyszedł czas na zbiory, to się zdziwiłam, bo ich już nie było?
asica 20:09, 30 mar 2016

Donia72 napisał(a)
Ja znowu miejsca za płotem mam sporo, ale tam jest sam piach i nic nie rośnie. Kiedyś miałam posiane buraczki, pięknie urosły (o dziwo!), ale jak przyszedł czas na zbiory, to się zdziwiłam, bo ich już nie było?

Hmm, ciekawe, może komuś posmakowały te buraczki . U mnie już ślimaki zdążyły się rzodkiewką w szklarni poczęstować.
asica 18:19, 06 kwi 2016

Wiosenna odsłona trawiastej rabaty. Lądują w niej wszystkie cebule z domowych stroików
asica 18:22, 06 kwi 2016

Pszczelarnia 18:24, 06 kwi 2016

asica napisał(a)
Wiosenna odsłona trawiastej rabaty. Lądują w niej wszystkie cebule z domowych stroików

Rabata jak rabata (rozumie się samo przez się, że ładna u Ciebie) ale ten trawnik!
Anias 10:52, 07 kwi 2016

Pięknie Asiu! Trawni jaki soczysty od rana w tym slonku. Tez mam sporo cebulek przekwitnietych po świętach i tak się zastanawiam co dalej z nimi? Teraz do ziemi?
asica 18:34, 07 kwi 2016

Nie mogłam doczekać się pierwszego koszenia, trawnik czekał na przegląd kosiarki. Ale w końcu się doczekałam.

Cebule z parapetów wrzucam do kartonu w garażu i o nich zapominam. Jak liście obeschną obcinam je i teraz zapominam już do jesieni. Pod koniec września wyssadzam z innymi cebulowymi.
omelka1 19:15, 07 kwi 2016

asica napisał(a)
Nie mogłam doczekać się pierwszego koszenia, trawnik czekał na przegląd kosiarki. Ale w końcu się doczekałam.

Cebule z parapetów wrzucam do kartonu w garażu i o nich zapominam. Jak liście obeschną obcinam je i teraz zapominam już do jesieni. Pod koniec września wyssadzam z innymi cebulowymi.

Ja po przekwitnięciu od razu sadzę do ziemi i też rosną. Obawiam się że twoją metodą zapomniałabym o nich na amen.
Trawnik super.