Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 06:34, 15 kwi 2016

frezja napisał(a)
Dobry fotograf...takiego ujęcia nie widziałam u Ciebie

No wyższy jest, wyżej sięga
asica 06:36, 15 kwi 2016

Anias napisał(a)
Pięknie! Robilas juz kanciki? Pięknie trawnik wygląda, mój zmasakrowany po areowaniu.

Kanciki obowiązkowo robione już.Nie wyobrażam sobie, że nie .
18:33, 15 kwi 2016
asica napisał(a)

czy to pod domem to winogron?

mam zamysł zrobic cos podobnego bo dwie sadzonki na mnie czakaja do odebrania

daj wiecej fotek pliss ile sadzonek tam jest wsadzone?
asica 18:37, 15 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

czy to pod domem to winogron?
mam zamysł zrobic cos podobnego bo dwie sadzonki na mnie czakaja do odebrania
daj wiecej fotek pliss ile sadzonek tam jest wsadzone?

Winogron jedna 25 letnia sadzonka. Wielokrotnie mocno cięty. Kilka lat temu prawie ogolony do zera. zaraz poszukam zdjęć.
18:50, 15 kwi 2016
asica napisał(a)

Winogron jedna 25 letnia sadzonka. Wielokrotnie mocno cięty. Kilka lat temu prawie ogolony do zera. zaraz poszukam zdjęć.

spokojnie jak znajdziesz ...albo zrobisz aktualne ...poczekam sobie
asica 18:57, 15 kwi 2016

Na razie takie. To stara pergola, ma tyle lat co winogron Ta pergola przy ścianie i przy placyku była górą połączona a winogron piął się jeszcze górą. Mocno go przycięłam, bo nie potrzebujemy tyle.

19:01, 15 kwi 2016
dzięki to w takie coś pójdziemy bo jak widać moda pergolowa się nie zmienia

będę go sadzić na południowej ścianie domu tam piekarnik
tulucy 20:27, 15 kwi 2016

Zachwycam się trawnikiem - u siebie się takiego nigdy nie dorobię, to chociaż u innych popatrzę i powzdycham
asica 20:37, 15 kwi 2016

To jest trawnik równie stary jak powyższy winogron, z jakiej mieszanki dostępnej 20 lat temu. Przez lata tylko regularnie koszony, ale nie wertykulowany, nie areowany, czasem może nawieziony (choć tez niekoniecznie). Odżył tak, kiedy rozpoczęliśmy na nim zalecane zabiegi. Pewnie też ziemia mu odpowiada. Jak porównam zdjęcia sprzed lat, to sama się zachwycam, że tak się udało. Byłam przekonana, że trawnik trzeba będzie przekopać i założyć od nowa. Widać trawa świetnie się regeneruje
lilia 23:11, 15 kwi 2016

Asiu, jakie zalecane zabiegi stosujesz dla trawnika? Pytam się, bo mój jest taki sobie, aczkolwiek na tą chwilę widzę, ze jest lepszy niż rok temu.