kachat
18:03, 20 wrz 2013

Asia, myślałam nad twoją rabatą przy warzywniaku. Myślę, że skoro warzywniak jest taki symetryczny, prostokątny, to ścieżka przy nim i proste linie przy nim najlepiej by pasowały. Ale aby zrobić delikatne przejście do części rekreacyjnej może by dorzucić takie ćwierćkole żwirowe przy ścieżce (i kontynuację żwirową gdzieś po drugiej stronie ścieżki):

A wokół tego "ćwierćkola" obsadzić bukszpanami, lawendami, szałwiami, czosnkami, trawami podobnie jak tutaj:

Po lewej stronie od ćwierćkola, niedaleko porów (?) bym dała 2-3 większe kule bukszpanowe, podsadzone niższymi bylinami jak lawendami (i czosnki wokół), a po drugiej stronie przy krawędzi ćwierćkola (no tak za nim) bym posadziła coś lekko wyższego, 2-3 miskanty Morning Light, irysy, a koło nich szałwie, niższe trawki... Tak mniej więcej sobie wyobrażam ten kącik
A na lewo od furtki zamiast dwóch anabelek jakaś tujka czy jałowiec, a przed nim może jedna kulka bukszpanowa podsadzona czymś niziutkim, może kostrzewami..?

A wokół tego "ćwierćkola" obsadzić bukszpanami, lawendami, szałwiami, czosnkami, trawami podobnie jak tutaj:

Po lewej stronie od ćwierćkola, niedaleko porów (?) bym dała 2-3 większe kule bukszpanowe, podsadzone niższymi bylinami jak lawendami (i czosnki wokół), a po drugiej stronie przy krawędzi ćwierćkola (no tak za nim) bym posadziła coś lekko wyższego, 2-3 miskanty Morning Light, irysy, a koło nich szałwie, niższe trawki... Tak mniej więcej sobie wyobrażam ten kącik