Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

Joku 16:35, 24 maj 2026

U siebie już podpowiedziałam bodziszka Rosanne. Skoro to miejsce pod hamakiem to on by się nadał bo zbytnio nie rośnie wzwyż. No i kwitnie od czerwca aż do mrozów. Mam jeszcze jedną niewysoką roślinę, to jakiś fiołek rogaty. Pierwszego kupiłam kilka lat temu u Szmita, niestety bez nazwy. Potem dokupiłam w pobliskiej szkółce kwitnący na niebiesko, też bez nazwy. Oba są niekłopotliwe, kwitną tygodniami. Jak zrobią się brzydkie to je przycinam i za kilka tygodni znowu są ładne. Ten biały się sieje gdzie popadnie. Gdybyś chciała to mogę podzielić się siewkami. Jednego bodziszka też mogę wykopać.

Mirka, ta rabata pod płotem przypomina mi nastrojem nieco twój ogród.
asica 21:25, 24 maj 2026

Dziękuję. Nie brałam pod uwagę bodziszka, bo obok mam białego katambryjskiego. Ale kwitnie tylko w czerwcu. Uwielbiam go . Może faktycznie się nad nim zastanowię. Fiolek też mnie zaciekawił. Nie wiedziałem że są bylinowe. Podglądam jutro na dużym ekranie.
Mam dość ciężka góra warstwę gleby, a pod nią glina. Duzo bylin daje u mnie rade tylko w słońcu.
mirkaka 12:18, 25 maj 2026

Joku napisał(a)

Mirka, ta rabata pod płotem przypomina mi nastrojem nieco twój ogród.

Ha ha , pewnie dlatego tak mi się podoba