Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

mrokasia 08:59, 29 kwi 2018

No to zobaczę co się będzie z tym jaśminowcem. Wyrzucić zawsze zdążę.

Dobrze, że z plecami lepiej, ale uważaj na siebie.

Na wsadzanie poziomek czy truskawek do donic to jeszcze za wcześnie? Bo już widziałam w sprzedaży i mię kusi.
tulucy 09:09, 29 kwi 2018

Czort wie... U mnie w skrzyni to już kwitnie jakaś wariatka...

Mam dylemat.
Mam taras - wysoki, jak balkon prawie, mieszczę się pod nim wyprostowana, więc poziom posadzki jest na ok 1,80m. Wystawa południowa. Mam przed nim posadzone dwie Amanogawy. Zmieści się obok jeszcze trzecia. Tylko tak się teraz waham, czy dosadzać trzecią, czy w ogóle przesadzić je w inne miejsce, a przed tarasem posadzić coś szczepionego na 2m, żeby było widoczne w odstępach ok. metrowych zmieszczą się 3 sztuki. Max odstęp do 2 m. Tylko co? Kwitnące bym chciała... i w ogóle czy jest sens mieszać?
mrokasia 09:16, 29 kwi 2018

Eeee, amanogawy to tam super chyba, dosadziłabym trzecią . Zasłonią Cię przed tym pułudniowym słońcem. Jak posadzisz coś szczepionego na 2m to z poziomu tarasu będziesz miała zielone max do kolan.
inka74 09:23, 29 kwi 2018

A mogłabyś to miejsce pokazać bo tak ciężko coś doradzić bez wizualizacji. Poproś dziecko o zrobienie zdjęcia a ty wygrzewaj lepiej te plecy. Teraz jeszcze jakby cię dowiało to może ciężko być. Amanogawy cudne są...
BKosimkArt 09:46, 29 kwi 2018

Łucja, to u Ciebie też dziobią?? Ja już nie wiem co począć, jarzębina i Śś oskubane do cna
Dziś przyłapałam delikwentów, to wróble
A powiesiłam im wodę...nic to nie dało.

Dbaj o plecy, zdrówka!
mrokasia 09:48, 29 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Ja już nie wiem co począć, jarzębina i Śś oskubane do cna
Dziś przyłapałam delikwentów, to wróble
A powiesiłam im wodę...nic to nie dało.

Bo one głodne a nie spragnione są .
BKosimkArt 09:55, 29 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Bo one głodne a nie spragnione są .

No właśnie nie czytałam że jak jest mało wody to właśnie te młode listki obżerają bo w nich jest dużo wody...
zawitka 09:55, 29 kwi 2018

Dosadż trzecią mniej roboty i zachodu
tulucy 10:08, 29 kwi 2018

Moje dziobały ziarno, które wypadło z karmnika. Przy okazji zniszczyły młode pędy.
Wodę mają, ziarna trochę też ciągle dostają. Źle u mnie nie mają.

Kasiu szczepienie jakby było na 2 m, to akurat korona byłaby na poziomie tarasu. Chyba...
mrokasia 10:15, 29 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Moje dziobały ziarno, które wypadło z karmnika. Przy okazji zniszczyły młode pędy.
Wodę mają, ziarna trochę też ciągle dostają. Źle u mnie nie mają.

Kasiu szczepienie jakby było na 2 m, to akurat korona byłaby na poziomie tarasu. Chyba...

No też właśnie o tym mówię - korona na poziome tarasu czyli pewnie nie więcej niż 50cm od podłogi... no chyba że tak chcesz