Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

jolanka 12:17, 02 maj 2020

Cmok
Kasya 12:38, 02 maj 2020

Pieknie rumiane
mrokasia 12:50, 02 maj 2020

Fajną masz tę cegłę . Mój lilak, ten duży przesadzony, chyba nie zauważył zmiany miejscówki i zabiera się za kwitnienie . Ale że róże już??? No i te bułki...
A to co się zastanawiałyśmy czy to może być jeżówka to chyba jednak jakiś chwast...
Kasia_CS 13:21, 02 maj 2020

u mnie pierwsza tradycyjnie będzie LO, największy ma pąk. A czy doktorek postanowi w końcu u mnie zakwitnąć to loteria. W kącie takim posadzony, że może być problem
tulucy 22:34, 02 maj 2020

Nowa skrzynia już na miejscu. Czeka na pomidory. W trzech innych posiałam dziś marchewkę, pietruszkę i buraki. Koprem sypnęłam w powietrze Jutro może mi się uda posadzić pomidory w tunelu.

Poza tym wykopałam dwie kępy kosmatki, bo pożerały mi aspiryny. Zamiast trawy dałam w to miejsce ożankę. Za nią jest ostrogowiec. Przesadziłam zawilca na tyły rabaty, bo za wielki na front był.

I nie wiem, o co chodzi, ale mam kilka kęp Irish Dance. Kupione w dwóch miejscach. Jedne trzymają się ładnie w kępie, nie rozłażą się rozłogami. Te drugie mają kępę stworzoną jakby się kilku mniejszych, do tego puszczają rozłogi. Te drugie przestają.i się podobać. Nie lubię takich rozłogów.
Kindzia 11:59, 03 maj 2020

Róża...już??? I zazdrość mnie zżera, u mnie liściorki niedawno się rozkuliły... Nie mam pytań

Pada sobie
tulucy 12:14, 03 maj 2020

Kasiu, na pocieszenie, niektóre róże mają gołe badylki
tulucy 12:48, 03 maj 2020

Coś mi się stało w nogę. Boli mnie ścięgno i pięta. Wczoraj było kiepsko, dziś jest fatalnie. Maść przeciwbólowa, usztywnienie i leżing...

Dobrze, że wczoraj udało mi się posiać warzywa. Pomidory muszą poczekać.
tulucy 09:57, 04 maj 2020

Już wiem, co mi jest, po wideokonsultacji z rehabilitantem zapalenie kaletki ścięgna Achillesa. Skąd mi to przyszło, nie mam pojęcia. Ale wiem, jak to ćwiczyć, masaże też mam uskuteczniać. I najlepiej buty na leciutkim obcasie. Dziś już lepiej.

Wczoraj było pochmurno i zgodnie z zapowiedziami prognoz lunęło solidnie bardzo po południu. Ogród na pewno podlany, beczki wszystkie trzy pełne.

Kombinuję, jakby tu dziś ogarnąć sadzenie pomidorów w tunelu, bo na grunt to jeszcze zdecydowanie za wcześnie, zapowiadają jakieś nocne chłody.
galgAsia 10:06, 04 maj 2020

U mnie ani kropelki, więc dobrze, że jednak zdecydowałam się na pryskanie Ciekawam efektu - czy od razu widać zdechlaki?

Do tunelu jest taki fajny patent - raz tak ratowałam sadzonki: znicz zapalony na całą nockę, albo dwa. Skutecznie ogrzewa wnętrze i chroni przed przymrozkami No i bezpieczny
Nóżki nie zazdroszczę, szczęście, że już temat ogarnięty