Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 15:24, 23 maj 2020

Kasia, ja "pielę" to cholerstwo na głębokość ponad szpadla... Mam nadzieję, że skuteczne to się okaże.

Z placu boju

Tu będzie najgorzej, bo na pewno mocno jest wplątany w korzenie hibiskusa.

A tak w ogóle to jest ten fragment, gdzie chcemy założyć matę na płocie żeby mieć lepszy widok
Gosiek33 15:49, 23 maj 2020

tulucy napisał(a)
Kasia, ja "pielę" to cholerstwo na głębokość ponad szpadla... Mam nadzieję, że skuteczne to się okaże.

Tu będzie najgorzej, bo na pewno mocno jest wplątany w korzenie hibiskusa.

A tak w ogóle to jest ten fragment, gdzie chcemy założyć matę na płocie żeby mieć lepszy widok

Ha ha, też tak często mam. Odkąd zaczęłam suszyć i pić herbatkę jakoś bardzie mu wybaczam. Z moich doświadczeń najlepiej sprawdzają się 1. widły, 2. ciemna folia, dywan, każda zasłona.... po kilku latach łatwiej się wyciągnie

Masz dużo trudniej niż wyciąganie z piasku, z gliny to musi być dopiero wyzwanie
Gruszka_na_w... 16:25, 23 maj 2020

Z tego podagrycznika to od razu rób gnojóweczkę. Przynajmniej będzie jakaś rekompensata za wysiłek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 16:29, 23 maj 2020

Żeby to było puste pole, to może bym przykryła na dwa lata. Ale obawiam się, że tu straciłabym przy okazji jabłonkę i hibiskusa.
tulucy 16:30, 23 maj 2020

Jak dojdę do tych zielonych kawałków, to faktycznie jest wykorzystam. Na razie same kłącza wyciągam, bo w tym miejscu był ziemią przysypany i dopiero zaczáł kły puszczać.
galgAsia 16:32, 23 maj 2020

Lucy, kłącza też na gnojówkę, przynajmniej będziesz miała co dodać do kompostu
Mgduska 19:20, 23 maj 2020

Trafiłam na instagramie na fajne konto ogrodnicze, które co prawda już nie istnieje, więc nie podam namiarów, ale była tam bardzo cenna informacja odnośnie podagrycznika.
Otóż on podobno nie lubi kartofla! No więc trzeba go na maksa wybrać z ziemi, a potem miejsce po nim obsadzić kartoflami. Przyjemne z pożytecznym. Podobno z czasem obraża się na taką miejscówkę - a przy okazji można wyhodować obiadek
tulucy 20:08, 23 maj 2020

Wolałabym w tym miejscu kartofli nie sadzić

Musiałam przerwać, bo deszcz ruszył. Mały, ale zawsze. Potem. Ma być lepiej.

Wiadro gnojówki z podagrycznika nastawiłam. Tym sposobem nie mam już wolnych wiader.
tulucy 20:11, 23 maj 2020

Z placu boju
Na pierwszym po lewej i na drugim całe to ogarnięte, wyczyszczone.
tulucy 20:11, 23 maj 2020

Takie maleństwa wybieram