Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 23:34, 12 cze 2020

Daga, lepszego nie znajdę no chyba że później teraz jeszcze nie kwitnie, to z ubiegłego roku.

tulucy 23:37, 12 cze 2020

Haniu, wiesz, że jakoś mnie to cięcie nie przeraża... chyba mam jakieś gorsze obowiązki ogrodowe.
Magara 23:51, 12 cze 2020

tulucy napisał(a)
Daga, lepszego nie znajdę no chyba że później teraz jeszcze nie kwitnie, to z ubiegłego roku.

Nie szukaj, styknie na tyle, żeby przestać się upijać z żalu nad własną głupotą i nieogarnięciem ogrodowym, a zacząć z radości - nad tą różą - że ją kupiłam
Przy okazji takie mi przyszło coś do głowy - że róże rozwinięte tracą mocno na urodzie, trochę tak jak hosty - róże w pąkach najładniejsze, a hosty w kłach i początkach - no takie skojarzenie

A przy drugiej okazji - Łucja, co przy tej róży u Ciebie rośnie za firletka biała jakaś?

A przy trzeciej okazji - co to jest to po prawej???

No za cholerę nie wiem, z cym się sadzi róże, lawendę mam tylko z tyłu głowy
mrokasia 00:00, 13 cze 2020

Normalnie orgia kwiatowa u Ciebie . A te piwonie to specjalnie wstawiłaś, prawda?
tulucy 00:10, 13 cze 2020

Kasia

Daga ta róża jest piękna z tymi kolorami, ciemne oczko jest wyjątkowe, blade spory płatków... Poezja
Firletka biała tak, to ona tam jest, kwiecista się zowie, a po prawej jakaś lelijka się przyplątała.

Z czym sadzi się róże, cóż, ja nie jestem dobrym adresatem takiego pytania, bo u mnie odpowiedź będzie taka, że ze wszystkim. Z wyjątkiem lawendy, bo ta u mnie nie bardzo rosła. Zamiast lawendy mam różne kocimiętki, szałwie, przetaczniki, przywrotniki, czyśćce, bodziszki. Trawy już też mam. Jarzmianki. Rozchodniki. Wszystko. To znaczy u mnie wszystko. W elegantszych ogrodach to może nie być wszystko
inka74 00:20, 13 cze 2020

Alchimist piękny, szkoda że to taki potwór
Magara 00:34, 13 cze 2020

tulucy napisał(a)

Daga ta róża jest piękna z tymi kolorami, ciemne oczko jest wyjątkowe, blade spory płatków... Poezja
Firletka biała tak, to ona tam jest, kwiecista się zowie, a po prawej jakaś lelijka się przyplątała.

Z czym sadzi się róże, cóż, ja nie jestem dobrym adresatem takiego pytania, bo u mnie odpowiedź będzie taka, że ze wszystkim. Z wyjątkiem lawendy, bo ta u mnie nie bardzo rosła. Zamiast lawendy mam różne kocimiętki, szałwie, przetaczniki, przywrotniki, czyśćce, bodziszki. Trawy już też mam. Jarzmianki. Rozchodniki. Wszystko. To znaczy u mnie wszystko. W elegantszych ogrodach to może nie być wszystko

hehe, nie wiedziałam nawet, że jest coś takiego jak firletka biała, ot tak zapytałam bo firletkę mam i znam, ino nie białą
Lelijka powiadasz - no tego nie znaju
A Twoja odpowiedź mnie satysfakcjonuje - róża może ze wszystkim, znaczy w moim pierdolniku się powinna czuć szczęśliwa na "elegantszy" ogród to ja nie mam aspiracji
paniprzyroda 00:50, 13 cze 2020

Różany zawrót głowy rozpoczęty, super Ślicznoty.
Mam jeszcze inną hostę z ciemnymi pędami, tylko wolno przyrasta, nawet zastanawiałam się, czy jej miejscówki nie zmienić. Ta limonkowa od Toszki śliczna.
inka74 08:22, 13 cze 2020

tulucy napisał(a)
Gosiu, taką mam od Toszki
ładna ona jakbyś kiedyś nadmiar jej miała to ja piszę się na sadzonkę

Lucy jak postępować z ostrogowcem? Chcę go więcej. Bardzo mi podpasował. On się sam wysiewa? A co z kępą matczyną zostaje czy to jak dwuletnia odmiana i zanika? Piszą, że strefa 7 i może wymarzać
Gosiek33 08:41, 13 cze 2020

Czy ta hosta to Almost?