Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Gosiek33 06:39, 26 mar 2021

W końcu krokusy kwitną Iryskami mogę się u Ciebie cieszyć, nie wiem gdzie moje wcięło?
Juzia 19:07, 26 mar 2021

Kolorowy bałagan jest wielce pożądany
tulucy 15:58, 27 mar 2021

Złachana, ale zadowolona. Sporo sprzątnięte, choć jeszcze nawet nie jestem w połowie

jolanka 17:58, 27 mar 2021

Już połowa ogrodu wysprzątana? Podziwiam. Ja dopiero zaczęłam, za dużo innych rzeczy się dzieje. Wycięłam jedną edenkę, 2 chopiny, obawiam się o candlelight i jeszcze ze dwie. Ooo i jeszcze elfe mi się też nie podoba. Marny rok dla róż
tulucy 23:05, 27 mar 2021

Jolu do połowy to mi daleko... Róże generalnie w dobrej kondycji, ale szczegóły poznam przy cięciu. Na razie sprzątanie rabat... Bo straszą z daleka.

Że strat pozimowych - zmarzły mi dwa krzaczki chryzantemy, która była u mnie już parę sezonów, a sadzone jesienią w ogóle chyba nie przetrwały. Do innych jeszcze nie dotarłam. Stipy po zimie też raczej kiepsko.
Rozrasta się rzeczka szafirkowa, dużo szczypiorku się pokazało, czekam na kwiaty.
M wykarczował mi dziś dwa pieńki po jabłonkach i jeszcze jeden po wieki temu wyciętej śliwie dziadków. I przewiesił dwie budki ptasie z moreli na drzewa, które zostają. Powiesił też jeszcze jedną, czekającą na odpowiedni czas
Jutro i w poniedziałek ma być zimno i mokro, więc będzie sprzątanie domu przed świętami. I przegląd nasion warzywnych.Mam nadzieję, że pnos będzie otwarty, a jak nie - może i lepiej - zamówię sobie przez internet.

Denerwują mnie pracę ogrodowe w tym roku, bo ciągle towarzyszy mi z oddali lub bliży dźwięk karetek... I ludzie bez maseczek spacerujący po chodniku. Uciekałam na ich widok wgłąb ogródka. Na szczęście rabata przy płocie praktycznie skończona.

Wieczorem zawieźliśmy mojej mamie tort urodzinowy, było sto lat na tarasie, dmuchanie świeczki, mamie oczy zaparowały. A tata prawie że wyrwał jej tort z rąk i poleciał z nim do kuchni ale zaraz przyniósł jej kawałek do spróbowania
Po drodze w obie strony - jak nigdy minęliśmy ponad 10 karetek...

Kasya 01:46, 28 mar 2021

Roze w dobrej kondycji....ech u mnie niewiele zostanie
Stip tez raczej juz nie mam
Czy ty widziałaś jakie skarby masz w szkółce pod nosem ? Ja juz byłam na zakupach
Gosiek33 07:09, 28 mar 2021

Jak dużo już ogarnęłaś. Ciekawa jestem w jakim stanie okażą się róże po cięciu.

Też w ogrodzie różnie bywa, w piątek właśnie karetka przyjechała pod dom obok, potem wyprowadzili w kombinezonie starszą panią. I raptem wszyscy domownicy zaczęli w maseczkach chodzić. Potem samochodem ktoś z nich pojechał za karetką. Ciekawe czy kwarantanny przestrzegać będą?
Siostra cioteczna wylądowała w szpitalu i to nie na narodowym bo jest niewydolna oddechowo
sarenka 08:10, 28 mar 2021

tulucy napisał(a)
Złachana, ale zadowolona. Sporo sprzątnięte, choć jeszcze nawet nie jestem w połowie

O jakie piękne wiosenne widoki
Ja wczoraj też trochę poroniłam,a jeszcze sporo zostało, do warzywnika jeszcze nie dotarłam....
tulucy 11:24, 28 mar 2021

Kasya napisał(a)
Roze w dobrej kondycji....ech u mnie niewiele zostanie
Stip tez raczej juz nie mam
Czy ty widziałaś jakie skarby masz w szkółce pod nosem ? Ja juz byłam na zakupach

A w której? Ja tam nie chodzę na żadne zakupy. Spożywcze i pochodne mam zrobione tydzień temu na miesiąc co najmniej. Ogrodowe kupione czekają. Na miejsce i na przeróbki. A w ogóle to jestem pod kreską
tulucy 11:27, 28 mar 2021

Pirouette