Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Ulina 17:59, 02 cze 2026

Iwonka napisał(a)
Kalina Watanabe po raz pierwszy tak obficie zakwitła.

Jest śliczna

U Ciebie piękny i zadbany busz roślin, o różnych fakturach to wszystko dopracowane, u mnie jeszcze dużo kawałków do dopracowania. Nie wiem jak Ty to wszystko tak szybko zrobiłaś?
Monia81 21:13, 02 cze 2026

Iwonka masz przepięknie w każdym zakątku tak się mi spodobał ten dereń Teutonia u Ciebie, że jak go ostatnio w ogrodniczym spotkałam to zakupiłam teraz mnie kaliną kusisz, muszę obmyślić gdzie mogłabym ją wsadzić cudnie, bujnie, gęsto
Gosialuk 11:09, 03 cze 2026

Kalinę to chyba warto inną wybrać. Z tą Wanatabe różnie bywa. Pokrój moim zdaniem pozostawia wiele do życzenia i kwitnienie z reguły jest słabe. Może dlatego, że u niej te kwiaty później też się pojawiają na młodych przyrostach. Kiedyś z Iwonką rozmawiałyśmy o niej, że nie zachwyca. Jeśli już to wybierałabym taką St. Keverne lub Kilimandżaro.
Monia81 19:41, 03 cze 2026

O to dobrze wiedzieć, dzięki Gosia chce wyrzucić jednego miskanta i w jego miejsce posadzić jakąś kalinę, żeby kwitła mniej więcej w tym czasie zapisuję sobie te kaliny do obejrzenia