Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

Mala_Mi 23:15, 29 sie 2015

Aniu... Proboszcz się zapłacze z powodu os..nego dachu A w bociany to chyba księża też nie wierzą
Mala_Mi 23:17, 29 sie 2015

Dzidka to nie morze hortek.. to ocean.. w dodatku niebieski
Róża Star Profusion - należę do narzekających.. wycięłam na nisko.. i niech robi co chce.. moja była nawet podlewana...
Uprasza się o większą ilość fotek.. może nei juro obejrzę, ale na pewno obejrzę..
Dzidka 20:36, 02 wrz 2015

mira napisał(a)

to co jeszcze widziałaś ?

W poniedziałek z rocznym poślizgiem zobaczyłam

Dzidka 20:59, 02 wrz 2015

monteverde napisał(a)

Oj Proboszcz chyba nie będzie narzekał na brak chrztów a hortensje masz śliczne i powtarzam za Bogdzią, czemu tak rzadko bywasz na wątku? pozdrówka

Aniu, przyznaję, nie pomyślałam, że chrzty w jakiś sposób będą skorelowane z tym widokiem

Zastanawiałam się, jaką część ogrodu pokazuję najmniej.
I padło na warzywnik.
A, że dzisiaj podreptałam po buraki do zakiszenia na barszcz, to zobacz jaki okaz znalazłam,

W tym roku bardzo słabo plonowały u mnie ogórki.

Pory, fasolka szparagowa, selery, kukurydza nie najgorzej.

Od kilku lat uprawa pomidorów, to była prawdziawa sztuka dla sztuki.
Ale nie w tym roku.

Zwyczajowo mam kilka odmian i jedynie pomidory Malinowy Warszawski nie są takie jak oczekiwałam.

Natomiast inne plonują na tyle obficie, że robiłam przetwory.

Koralików zatrzęsienie.
Od Robaczka dostałam sadzonkę pomidora, którego ochrzciłam śliwkowym. To ten z lewej. Plonuje obficie, mimo że rośnie w objęciach koralika.
Zdjęcie nie oddaje jego prawdziwego zabarwienia.

To na tyle o moim warzywniaku.
Dzidka 21:16, 02 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Uprasza się o większą ilość fotek.. może nei juro obejrzę, ale na pewno obejrzę..

To może trochę nietypowo.
Na pewno pamiętasz, kiedyś zdobycie takich wyrobów, było marzeniem.

Dzidka 21:16, 02 wrz 2015

A, żeby było chociaż odrobinę ogrodowo, to takie kwiatki można nabyć w sklepie fabrycznym Huty Szkła Kryształowego Julia w Piechowicach.

paniprzyroda 21:51, 02 wrz 2015

Ciekawe rzeczy pokazujesz
Mój warzywnik w tym roku to porażka, susza nie da rady rozdwoić się na dwa ogrody, a i wodę w starym wyłączali. Pocieszam się tym, że chociaż u innych coś urosło, i to jak
Joku 21:55, 02 wrz 2015

Bardzo podobają mi się szklane lampy, pięknie prezentują się na parapecie. Kwiatki też super.
Dzidka 22:01, 02 wrz 2015

paniprzyroda napisał(a)
Ciekawe rzeczy pokazujesz
Mój warzywnik w tym roku to porażka, susza nie da rady rozdwoić się na dwa ogrody, a i wodę w starym wyłączali. Pocieszam się tym, że chociaż u innych coś urosło, i to jak

I u mnie niektóre pewniaki warzywne, np. kalarepa czy koper mimo, że siane kilkakrotnie nie powschodziły, albo zanikły.
Ale pomidory odrobiły poprzednie lata nieurodzaju.
Dzidka 22:09, 02 wrz 2015

Joku napisał(a)
Bardzo podobają mi się szklane lampy, pięknie prezentują się na parapecie. Kwiatki też super.

I mnie lampy 'wpadły' w oko.
Niestety cena odstraszała.

To jeszcze zaprezentuję komplet łazienkowy wytwarzany na wyłączność bardzo znanego sklepu w Londynie. Cena 800 funtów.
Uprasza się oglądających o uruchomienie wyobraźni, bo zdjęcie fatalne.