Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje

Nallar 22:49, 07 paź 2014

MarekW napisał(a)

No jakoś tak sam to zrobiłem ale już jakiś czas temu Tak sobie to wyszło.

A wyszło cudaśnie
pasjonatkaam... 08:50, 08 paź 2014

zawitka napisał(a)
Ewcia tak to prrawda człowiek jesli potrafi lub chce coś zrobić i chce się nauczyć zawsze jest szczęsliwy i nie ma czasu na głupoty ha ha Ty robisz bardzo fajne rzeczy --dajesz duszę starym przedmiotom to cieszy daje radochę Pozdrawiam ogrodowo i nie tylko zakręconych A teraz pytanie mam stare fotele i pomysła na nie ma Córcia Fotele mają nóżki i stelaż lakierowany czy wystarczy przetrzeć je papierem ściernym przed malowaniem farbą ????Jeśli to nie tajemnica ???

jeśli drewno to papier ścierny tylko trzeba dobrze dobrać gramaturę,żeby nie porysować,najpierw troche grubszym, a potem cieńszym żeby wygładzić,potem oczyścić z pyłu i malować.Teraz są takie fajne farby Annie Sloan.Są dosyć drogie ale wcale mebla nie trzeba przygotowywać do malowania nimi.Tymi farbami nie robiłam ,wiem tylko z jakiegoś artykułu więc nie wiem jak w pracktyce..Pozdrówka.
zawitka 17:31, 08 paź 2014

MarekW napisał(a)

No jakoś tak sam to zrobiłem ale już jakiś czas temu Tak sobie to wyszło.
No nie bądż taki skromny Marek
zawitka 17:33, 08 paź 2014

Ewa dzięki wiem że są takie farby nawet nie daleko mam sklep ale nie wierzyłam że tylko tyle trzeba zrobić Lot niewierna dusza ha ha
pasjonatkaam... 21:13, 08 paź 2014

jeśli jest zdrowe drewno to tylko tyle,powodzenia
zawitka 08:48, 09 paź 2014

Dzięki jak się ogarnę nieco po przeżyciach to się biorę do roboty bo jeszcze mam leżankę z palet raz wyszlifować na ekstra i pomalować
pasjonatkaam... 09:51, 09 paź 2014

ja mam dwie komody do zrobienia ,a czasu brak..pochwal się po robocie
Nallar 13:24, 09 paź 2014

Karolinek napisał(a)
Moim zamiłowaniem jest nadawanie starym, najczęściej już niepotrzebnym rzeczom, nowego życia. Wszystko można wykorzystać na nowo. Oto stary, kupiony za grosze kwietnik, który może być również małym stolikiem. Żałuję, że nie mam zdjęcia sprzed. Był zniszczony, brązowy z łuszczącym się lakierem.
A tu z wielkanocną kompozycją, pomalowany na biało i przetarty.

Bukszpaniki już w gruncie.

Karolina potrzebuję przepisu jak Ty to zrobiłś takiego przepisu dla blond włosej. Mam podobny kwietnik, porzedni właściciel pomalował go lakierem. Pomożesz?
pasjonatkaam... 15:06, 09 paź 2014

moje klimaty
zawitka 16:50, 09 paź 2014

Dziewczynki bo jak się rozpędzimy to będziemy malować wszystko ha ha Pokażę jak zrobię peweno ;d

Ewcia luksor a ja takie rzeczy pooddawałam ;d