Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje

Karolinek 12:00, 13 paź 2014

jola54 napisał(a)
Karolinko! balustrada piękna i nie pospolita i o to właśnie chodzi....czyż nie?...pozdrawiam buziaki!

Jolu, dziękuję
zawitka 12:08, 13 paź 2014

Ewcia skrzyneczki to decoupage ale sposób pracy podobny ja teraz muszę dokończyć malowanie palet na leżankę .mam do skończenia aniołki widziałam w internecie i chyba któraś z koleżanek u nas takie miała i dopiero wezmę się za stolik
Karolinek 12:11, 13 paź 2014

kasia_w napisał(a)
Karolinko-to mieszkanie to dla nas, na biuro. Też zostawiliśmy co się dało, okna i drzwi niestety były w stanie tragicznym.Pokażę "before and after" na facebooku za kilka tygodni- pozostały jeszcze do położenia kafelki w łazience, a panów majstrów doczekać się nie mogę. Uwielbiam robić wnętrza, ale sądzę że robienie tego komercyjnie może być drogą przez mękę Wystarczy mi projektowanie grafiki pod klientów, wierz mi różne "kwiatki" czasem wychodzą...
Dlatego, jak na razie, robię to głownie dla siebie i bliskich

Masz rację, że niekiedy to droga nie usiana różami, tylko gigantycznymi kolccccamiiiiiii.
Fachowców dobrych ze świecą szukać. Ostatni, który szczególnie zapisal się w pamięci chyba na wieki, uwielbiał asymetrię ponad wszystko i co chwila widział koniec świata i musiał te dwa słowa ciągle artykułować.Do dzisiaj mówimy o nim Pan - koniec świata
A pewnie i klienci zdarzają się wyjątkowi Ja jestem za szczegółowa i chyba zbyt dokładna, gdyż zawsze coś znajdę, co trzeba poprawić. Ale też już teraz wiem, że warto czasami iść na kompromis.
Pozdrawiam!
Nallar 12:15, 13 paź 2014

zawitka napisał(a)
Ewcia skrzyneczki to decoupage ale sposób pracy podobny ja teraz muszę dokończyć malowanie palet na leżankę .mam do skończenia aniołki widziałam w internecie i chyba któraś z koleżanek u nas takie miała i dopiero wezmę się za stolik

Pracowita pszczółka jesteś
Dobrze że masz czym zająć ręce i myśli.
zawitka 12:22, 13 paź 2014

Tak Ewa to mnie ratuje w tej trudnej chwili dla mnie
zawitka 12:23, 13 paź 2014

Przed malowaniem ---czekają
Karolinek 12:37, 13 paź 2014

Już chyba dobrze wyszlifowane. Ale jestem ciekawa tej leżanki. Domyślam się ze zdjęcia, że masz jakieś pomieszczenie a'la pracownia. Ja postanowiłam przygotować jedną piwnicę pod tym kątem, ale na razie tam pracownia przędzalnicza dla pająków.
zawitka 14:55, 13 paź 2014

Karolinek tak moja piwnica to pracownia zimowa mamtam kominek stoły krzesełka i tam w zimę pracuję dochodzą Wnuki .leżanka będzie na taras ale chyba u Córki ---zobaczymy tak wyglądaja paletki pomalowane .
zawitka 14:58, 13 paź 2014

Pokażę wam coś tylko nie śmiejcie się --------choć ja sama się śmiałam jak przykiosłam do domu .Kupiłam za pięć złotych Pomyślę co z tego wyjdzie serce z kwiatuchem bo to o doniczka czy pupcia na podstawce ????
jola54 20:53, 19 paź 2014

Tak przygotowuję sobie kompozycje z natury, do malowania tzw.martwej natury

Autoportret,trochę odmłodzony

maluję także abstrakcje

I trochę moich obrazów w galerii bibliotecznej