Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 17:33, 16 mar 2018

Magleska napisał(a)

mnie się podoba a co przed limkami chcesz dać ?
wyjdzie w praniu jak się zrobi ciepło to zacznę od rabaty pod płotem gdzie też będą linki ze stipą i werbena z jezowkami. A tu cały czas myślę... masz jakiś pomysł ?
DorKa 17:36, 16 mar 2018

Zana napisał(a)

Inspirkę pamiętam, ale czy zostało ustalone/narysowane jak ten taras będzie u Ciebie wyglądał? Na następnych stronach jest propozycja Asi prostokątnego kształtu. To jest aktualne? Mnie by się chyba bardziej widział taki w okrągłym lub eliptycznym kształcie, jak na tej inspirce. Tak dopytuję, bo sobie wyobraziłam okrągły taras w plecach obsadzony właśnie hortensjami.
owalny będzie zdecydowanie przy brzegu trawki i hortki właśnie
Magleska 18:37, 16 mar 2018

DorKa napisał(a)
wyjdzie w praniu jak się zrobi ciepło to zacznę od rabaty pod płotem gdzie też będą linki ze stipą i werbena z jezowkami. A tu cały czas myślę... masz jakiś pomysł ?

ice dance u mnie fajnie przezimowała ,ładnie cały czas wygląda.....ja będę ją dzielić na więcej i więcej .....
,tylko nie wiem czy tam masz słońce ,czy cień ?
i czy chcesz mieć urozmaicone ,czy stonowane
i może coś zimozielonego ? bo będzie dość długo łyso .....
np. kosodrzewina ,lub buksy ,lub cisy ,......albo coś z roślin co już masz .....
anbu 20:37, 16 mar 2018

Jak zafundujesz sobie taki podest pod drzewami, to będziesz miała piknie
DorKa 08:27, 19 mar 2018

Spędziłam weekend w poszukiwaniu drzew i chyba kolejny raz będę zmuszona zmienić plany
Nigry pochytane. Będą wysokie na ok 2m w połowie kwietnia. Natomiast mam ogromny problem z tym gumballem Do tego , którego znalazłam za 180 zeta muszę doliczyć 200 pln za transport. Drugie tyle czujecie ? Jak pomyślę ile roślin mogę mieć za ten transport...
Więc szukam i kombinuje co by jakiegoś innego drzewa w ten róg nie posadzić. Chodzi o to miejsce :

Teraz w tym rogu rośnie hakuro ale chce cos wiekszego co troszke dom sasiada zasłoni
pod drzewem w planie były derenie IH. Chodzi mi po głowie klon czerwony wysojko szczepiony nr crimson sentry lub bardziej kulisty. Są dostępne a ceny jeszcze bardziej
Zana 10:15, 19 mar 2018

Ja myślę, że jak będziesz miała trzy Nigry to jeszcze jedno bordowe drzewo, to trochę za dużo. Jeżeli chcesz kulistą koronę, to piękne są platany Aphen's Globe, może być jeszcze wiśnia Umbraculifera.
Podest "ubrany" w hortki i trawy zapowiada się rewelacyjnie
DorKa 10:23, 19 mar 2018

Zana napisał(a)
Ja myślę, że jak będziesz miała trzy Nigry to jeszcze jedno bordowe drzewo, to trochę za dużo. Jeżeli chcesz kulistą koronę, to piękne są platany Aphen's Globe, może być jeszcze wiśnia Umbraculifera.
Podest "ubrany" w hortki i trawy zapowiada się rewelacyjnie

Nigry będą po drugiej stronie ale może faktycznie za dużo tego bordo
Platana odrzuciłam już dawno bo sądziłam,że jest olbrzymi muszę się dokształcić.Dzięki za propozycje.
Zana 10:27, 19 mar 2018

Te platany ma Jola / Lawendowy zawrót głowy, są śliczne. Sama dumam gdzie by mi pasowały. Kulistą koronę ma jeszcze tulipanowiec Edward Gursztyn.
Wiolka5_7 10:36, 19 mar 2018

No no platany Alphen`s globe są cudne u Joli
Sama mam 2, ale moje to takie mikruski, ze ciekawe czy przeżyją zimę
DorKa 10:37, 19 mar 2018

lecę do niej oglądać. Jak wielkie urosną wiecie może ?