Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Wiolka5_7 21:24, 16 kwi 2018

Super podziałałaś
DorKa 07:36, 17 kwi 2018

Magleska napisał(a)
powiem Ci ......pięknie podziałałaś ....jestem pod wrażeniem
pan Platan -jegomość przystojny ....nigry też dorodne
a najbardziej podoba mi się ta część przy drewutni -tam to dopiero widać ogrom pracy
a co do planów -nie wiem ,ale wg mnie wygląda dobrze

Dzięki Madzia mnie ten pojawiający się porządek też najbardziej cieszy . Otworzyła się nowa przestrzeń do zagospodarowania
Teraz tylko nigrową zostało mi obsadzić i zagospodarować róg gdzie nadal panuje chaos.. Na front póki co nie wchodzę z łopatą bo za bardzo wszystko rozgrzebie i wszędzie będzie bajzel. Stopniowo chce to robić choć to trudne, wiesz
DorKa 07:38, 17 kwi 2018

kaz742011 napisał(a)
Ależ roboty odwaliłaś kawał. Zazdroszczę Ci twoich śliw wiśniowych. W zeszłym roku bardzo długo szukałam Nigry, ale nie mogłam trafić na taką jak chciałam. Zamówiłam nawet przez neta, ale nie wypaliło. U nas w okolicy w większości Pissardii mają w szkółkach i taką też nabyłam. Ale jestem z niej zadowolona .

Powiem Ci ja całą zimę szukałam po okolicznych szkółkach dzwoniłam. Ostatecznie dostałam z gołym korzeniem za 75 zl. Moim zdaniem to bardzo dobra cena porównując to co widziałam. Jak dla mnie laika one takie same tzn piękne!
DorKa 07:41, 17 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Super podziałałaś

Dzięki Wiola Pomalutku do przodu. Przesadzanie chyba nieuniknione ale ja muszę zobaczyć rabatę w fazie rozwoju ,żeby ją zaakceptować ew coś zmienić.
Z naciskiem na to drugie
DorKa 07:46, 17 kwi 2018

Hakone przesadzona żyje

Trzmielina na pniu przesadzona na tarasową przyjęła się i ma mnóstwo młodziutkich listków Póki co bilans trat i zysków na +.
ren133 12:50, 17 kwi 2018

HannaR napisał(a)
A mi nadal podoba się drewutnia jako tło dla roślin.

Jeśli dzieci nie korzystają z trampoliny to czy nie szkoda na nią miejsca?

To samo miałam napisać ... może wystaw trampolinę na olx ... będzie na roślinki

DorKa 12:56, 17 kwi 2018

ren133 napisał(a)

To samo miałam napisać ... może wystaw trampolinę na olx ... będzie na roślinki

tak zrobię obiecuje ostatnią szansę im ( dzieciom ) daję .

a drewutni nie żałujcie zostawiam 2 przęsła jako ozdobne plecki podestu drewnianego
DorKa 08:40, 18 kwi 2018

Podzieliłam wczoraj rozplenice ( póki co jedną , największą ) dzięki temu wiem ,że żyją. Posadziłam ostatecznie 3 obok siebie a przed nimi admirationy + everest. Ciekawe jaka jest wytrzymałość roślin na przesadzanie ? Ja im to funduje wyjątkowo często

Wsadziłam też tymczasowo świerka conice z garażu obok hakone. Jakie one stanowisko lubią ? Czy w takim półcienistym da radę ?
eVka 10:33, 18 kwi 2018

DorKa napisał(a)
Podzieliłam wczoraj rozplenice ( póki co jedną , największą ) dzięki temu wiem ,że żyją. Posadziłam ostatecznie 3 obok siebie a przed nimi admirationy + everest. Ciekawe jaka jest wytrzymałość roślin na przesadzanie ? Ja im to funduje wyjątkowo często

Wsadziłam też tymczasowo świerka conice z garażu obok hakone. Jakie one stanowisko lubią ? Czy w takim półcienistym da radę ?

Moja conica daje radę w półcieniu w kierunku cienia nawet. Rośnie szybko.
Co do przesadzania roślin, czemu mają nie dać rady, byle starannie wykopać z wielką bryłą ziemi i korzeni i dobrze podlać.
DorKa 10:51, 18 kwi 2018

effka napisał(a)

Moja conica daje radę w półcieniu w kierunku cienia nawet. Rośnie szybko.
Co do przesadzania roślin, czemu mają nie dać rady, byle starannie wykopać z wielką bryłą ziemi i korzeni i dobrze podlać.

to fajnie, bo posadziłam ją tam od niechcenia i przypadkowo fajnie kończy rabatę