Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

mrokasia 08:43, 12 kwi 2018

Też mi się wydaje, że co 3 metry będzie dobrze .
Jak lubisz hortensje to sadź i nie przejmuj się ilością . Zawsze przecież możesz wybrać inną odmianę . Zestawisz z innymi roślinami i będzie inaczej niż na pozostałych rabatach. A poza tym to hortensje mogą być elementem spajającym dla Twojego ogrodu.
DorKa 08:53, 12 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Też mi się wydaje, że co 3 metry będzie dobrze .
Jak lubisz hortensje to sadź i nie przejmuj się ilością . Zawsze przecież możesz wybrać inną odmianę . Zestawisz z innymi roślinami i będzie inaczej niż na pozostałych rabatach. A poza tym to hortensje mogą być elementem spajającym dla Twojego ogrodu.

Może masz rację..w końcu zawsze chciałam vanila frise i brakuje mi iglaków, roślin zimozielonych. Na rabacie gdzie są trawy ,jezówki i hortki pusto teraz jak diabli.

Więc tak myślę ,żeby tutaj poszaleć . Podobają mi się pumilo, świerki nidiformis, yedeloh. Czy one dobrze wyglądają w towarzystwie hortek ?
mrokasia 14:17, 12 kwi 2018

Ja bym połączyła albo z pumilio albo z yedeloh. Wg mnie pasują do hortek. Pumilio trzeba uszczykiwać wiosną.
eVka 14:19, 12 kwi 2018

DorKa napisał(a)
dziewczyny co ie sadzimy nigry,żeby korony się stykały ? Nie wiem czy 3 czy może 4 kupić..

Musze zmierzyć co ile sadziłam jesienią, dam ci znać.
DorKa 14:19, 12 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Ja bym połączyła albo z pumilio albo z yedeloh. Wg mnie pasują do hortek. Pumilio trzeba uszczykiwać wiosną.

dzięki, wstawię zdjęcia po posadzeniu drzewek to może coś wspólnymi siłami wymyślimy
DorKa 14:20, 12 kwi 2018

effka napisał(a)

Musze zmierzyć co ile sadziłam jesienią, dam ci znać.

nie pamiętałam,że sadziłaś Masz fotki ?
DorKa 08:02, 13 kwi 2018

Macham wszystkim weekendowo. Zajrzę tu dopiero w poniedziałek bo w rękawiczkach ciężko się piszę

Acha donosze,iż trawa po tygodniu od wertykulacji i nawożenia jest zieloniutka Oczywiście tylko z przodu gdzie pieseł nie sika
Wiolka5_7 11:42, 13 kwi 2018

Miłej pracy
Magleska 06:29, 14 kwi 2018

miłej pracy poczekam cierpliwie w poniedziałek na fotki
Toszka 10:29, 14 kwi 2018

Nidiformins strasznie wielki rośnie. I wcale nie pomału. U mnie ma z dobrym hakiem ponad 1m średnicy. Teraz mi go żal, ale żałuję, że nie posadziłam cisa.
Z własnej miłości do iglaków i z autopsji mogę podpowiedzieć ci, że jesli chcesz sosny to tylko szczepione na pieńkach. Najlepiej te żółto przebarwiające się na zimę. Taka sosenka zimą jest warta milion dolarów. Dodam tylko, że każda sosna wymaga wiosennego uszczykiwania i regularnego czyszczenia z suchego, bo inaczej błyskawicznie robi się wielka i rzadka w środku.