Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

sylwik69 18:07, 14 kwi 2018

Pamiętam że Danusia gdzieś kiedyś rysowała rozstaw stykających się koron na 2,5 do 3 m
Lulilaj 21:47, 15 kwi 2018

DorKa napisał(a)
Macham wszystkim weekendowo. Zajrzę tu dopiero w poniedziałek bo w rękawiczkach ciężko się piszę

-(

Liczę na moc zdjęć bo jestem ogromnie ciekawa co tam podzialalas przy tak pięknej pogodzie
anbu 07:40, 16 kwi 2018

Dorka rękawice Ci do łapek nie przyrosły?
DorKa 07:56, 16 kwi 2018

Toszka napisał(a)
Nidiformins strasznie wielki rośnie. I wcale nie pomału. U mnie ma z dobrym hakiem ponad 1m średnicy. Teraz mi go żal, ale żałuję, że nie posadziłam cisa.
Z własnej miłości do iglaków i z autopsji mogę podpowiedzieć ci, że jesli chcesz sosny to tylko szczepione na pieńkach. Najlepiej te żółto przebarwiające się na zimę. Taka sosenka zimą jest warta milion dolarów. Dodam tylko, że każda sosna wymaga wiosennego uszczykiwania i regularnego czyszczenia z suchego, bo inaczej błyskawicznie robi się wielka i rzadka w środku.

dzięki Toszka za inf Nie upieram się na sosny choć nie powiem podobają mi się jedno jest pewne potrzebuje duuużo więcej zimozielonych. Ja wiem ,że jak hortki będą zielone, to dziury się zapełnią ale aktualny czas kiedy są tylko patyki jest strasznie smutny
DorKa 07:56, 16 kwi 2018

sylwik69 napisał(a)
Pamiętam że Danusia gdzieś kiedyś rysowała rozstaw stykających się koron na 2,5 do 3 m

No to wstrzeliłam się posadziłam co 3m z nadzieję ,że korony będą się stykały .
DorKa 07:57, 16 kwi 2018

Lulilaj napisał(a)

Liczę na moc zdjęć bo jestem ogromnie ciekawa co tam podzialalas przy tak pięknej pogodzie

Mało tego - bez dzieci
DorKa 07:57, 16 kwi 2018

anbu napisał(a)
Dorka rękawice Ci do łapek nie przyrosły?

nawet nie ale pod koiec były już tak dziurawe ,że w żaden sposób nie spełniały swojej roli
DorKa 08:19, 16 kwi 2018

Zdjęcia są beznadziejne mało tego teren nie posprzątany bo do końca robiłam ( i to tylko w sobotę bo niedziela impreza rodzinna )

ale efekty są następujące : 3 nigry wsadzone co 3 m:

na trawę starajcie się nie patrzeć. Demolka ją załatwiła
na tej samej rabacie są posadzone jeszcze migdałek, pęcherznica, berberys czerwony i żółty, tawuła shiro... To wszystko jest oczywiście do wywalenia ( zagopodarowania ) ale póki nie wiem, co na tej rabacie ma rosnąć więc zastawiłam.Wsadziłam tam również chwilowo 3 bobo i różę na pniu bo w donicy ich nie dopilnuje :

DorKa 08:22, 16 kwi 2018

Najważniejesze,że przy okazji zakupu wisieniek udało mie się kupić....platanka . Już rośnie zamiast hakuro nad IH. Jest wielgaśnny i cudny

DorKa 08:25, 16 kwi 2018

Dosadziałam fifera ( nie nana ) na małą rabatę obok podestu . Choć tam docelowo widzę coś małego i zwisającego :

Kórniki a za nimi ociosane lawsony