Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 12:38, 29 maj 2023

Nn

Eternal Flame

Polon 21:40, 29 maj 2023

Judaszowce super, zwłaszcza ten ostatni do mnie przemawia
Miałam krótki urlop, po powrocie ogród „pięknie” zarósł chwastami
Jak to jest, że im nic nie szkodzi, ani susza, ani zimno, rosną jak szalone

Posadziłam żurawinę pod borówkami - mam nadzieję, że dadzą radę i przynajmniej tam chwasty będą miały trudniej
ajka 17:57, 30 maj 2023

Małgosiu fajnie, że się odzywasz, już myślałam, że uciekłaś z ogrodowiska Wypoczęłaś?
Jeśli chodzi o chwasty, to ja niestety biegam wciąż po ogrodzie i chwasty wciąż wygrywają mimo braku mojego urlopu.

Ja w końcu żurawiny nie kupiłam, przegrała w priorytetach. Nie wiem czy się jeszcze uda w tym roku.
Agatorek 18:03, 30 maj 2023

ajka napisał(a)

Aga na twoich terenach to musi być ekstremalnie trudne.
Poza tym potem czeka cię przesadzanie. Ja hamuję eMa, bo on ma taki sam plan jak ty. Ty masz za to pola gdzie można pewnie zastosować roślinki zadarniające.

Na razie upycham wszędzie fiołki (mam darmowe źródło, od mamy), ładnie u mnie rosną i się rozsiewają. Nie będą też zagłuszać innych roślin, bo są raczej najmniejsze gabarytowo na rabatach.

Piękne judaszowce ❤️

Warzywnik też super. Ja na razie odpuszczam, nie dałabym rady ogarnąć.
Martka 12:24, 31 maj 2023

Judaszowce piękne. PRZEpiękne! Podziwiam oczywiście także warzywnik, sporo masz rabat i pięknie zapowiadające się plony.
ajka 20:55, 31 maj 2023

Agatorek napisał(a)

Na razie upycham wszędzie fiołki (mam darmowe źródło, od mamy), ładnie u mnie rosną i się rozsiewają. Nie będą też zagłuszać innych roślin, bo są raczej najmniejsze gabarytowo na rabatach.

Piękne judaszowce ❤️

Warzywnik też super. Ja na razie odpuszczam, nie dałabym rady ogarnąć.

A ja nie mam u siebie ani jednego fiołka, chyba muszę to naprawić.

Nie ma to jak własne owoce czy warzywka. Może posadź sobie chociaż jakieś borówki czy maliny? Coś co nie wymaga pracy, a daje dużo przyjemności
ajka 20:56, 31 maj 2023

Martka napisał(a)
Judaszowce piękne. PRZEpiękne! Podziwiam oczywiście także warzywnik, sporo masz rabat i pięknie zapowiadające się plony.

Martka dziękuję, polecam judaszowce jak klony będę fochować
ajka 20:59, 31 maj 2023

Platan i owoce platana. Nawet nie kojarzyłam, że on ma owoce

ajka 21:03, 31 maj 2023

Nowo zakupione sadzonki penstemona Harlequin Magenta. Jakaś nowość, ciekawe jak będzie kwitł. Wygląda zupełnie inaczej niż pozostałe 3 jakie mam.

Pod bambusy w miejsce wstydu zakupiłam w końcu gilenie trójlistną, która lubi półcień (mam u siebie dwie i radzą sobie całkiem dobrze) i narecznicę mocną, dokupię jeszcze jakieś hosty. I tyle.

ajka 21:08, 31 maj 2023

My w tym roku kontynuujemy pracę nad przeciągnięciem wody przez ogród, więc ogólnie pod oknami mam straszną rozpierduchę, a trawę po pas. Dodatkowo mamy remont sypialni, kładziemy cegiełkę, śpimy w salonie, powoli mamy wszyscy dość