Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

olciamanolcia 19:04, 19 paź 2023

Czerwieni w ogrodzie zazdroszczę. Ogród jesienny masz śliczny.
U mnie koty tez przed kominkiem No i poes rzecz jasna - takie „ zimno” to nie pogoda dla buldożca
edi75 19:22, 19 paź 2023

Kolorki w ogrodzie są jeszcze i cieszą oko.
No u już można zagrzać się przy kominku
Polon 16:29, 21 paź 2023

Hej, ostatnio kompletnie nie mam czasu nawet na czytanie, a tu takie piękne foty
Szafirki od Ciebie wyglądają obiecująco, dosadziłam do moich i w końcu coś widać, mam nadzieję wiosną zaprezentować kwitnący efekt
Przyjechały roślinki zamówione w szkółce - jabłonka Ola tak min 3,5m więc bardzo się cieszę. Niestety większość sadzić będę wiosną, bo już się raczej przed zimą nie wyrobię.
Mam sporo dalii, które mocno mi się rozrosły - może chcesz? Niby kłopotliwe, bo trzeba wykopywać, ale kwitną długo i obficie, więc na razie sądzę i cieszę się z efektów
ajka 12:53, 22 paź 2023

olciamanolcia napisał(a)
Czerwieni w ogrodzie zazdroszczę. Ogród jesienny masz śliczny.
U mnie koty tez przed kominkiem No i poes rzecz jasna - takie „ zimno” to nie pogoda dla buldożca

olciamanolcia widziałam, u ciebie też czerwień Nie czaruj
Ale faktycznie dobieram tak rośliny by czerwieni było dużo, uwielbiam.
ajka 12:53, 22 paź 2023

edi75 napisał(a)
Kolorki w ogrodzie są jeszcze i cieszą oko.
No u już można zagrzać się przy kominku

Można, można, dziś też się grzeję przy kominku. Ciężko uwierzyć, że wczoraj u nas były 24 stopnie !
ajka 13:03, 22 paź 2023

Polon napisał(a)
Hej, ostatnio kompletnie nie mam czasu nawet na czytanie, a tu takie piękne foty
Szafirki od Ciebie wyglądają obiecująco, dosadziłam do moich i w końcu coś widać, mam nadzieję wiosną zaprezentować kwitnący efekt
Przyjechały roślinki zamówione w szkółce - jabłonka Ola tak min 3,5m więc bardzo się cieszę. Niestety większość sadzić będę wiosną, bo już się raczej przed zimą nie wyrobię.
Mam sporo dalii, które mocno mi się rozrosły - może chcesz? Niby kłopotliwe, bo trzeba wykopywać, ale kwitną długo i obficie, więc na razie sądzę i cieszę się z efektów

Na ogrodowisku ogólnie mniejszy ruch się zrobił, co się dziwić zimno na dworze i zapał wygasł. Wiosną znów zacznie się szaleństwo. Mam nadzieję, że szafirki zachwycą jak nie w tym roku to kolejnym.
Dalii nie chcę dziękuję. Chociaż są odmiany, które mnie zachwycają, to jednak staram się by ogród był jak najmniej wymagający. Przyznam, że nie miałabym natchnienia na wykopywanie. W tym roku nawet żadnej cebulki jesienią nie posadziłam, a powinnam. W lini za szafirkami miałam dosadzić coś żółtego i wciąż nie kupiłam. I nie wiem na co się zdecydować. Myślałam o żonkilach, ale są trujące dla kotów i nie sadzę. Tulipany za wysokie, chyba że jakaś niska odmiana. Szafirki żółte ładne, ale szafirki zaczynają żyć własnym życiem, panoszyć się po ogrodzie i wolałbym coś co utrzymam w ryzach, no i tak, myślę, myślę i nic nie wymyśliłam i wraz z coraz zimniejszymi dniami mam coraz mniej mam natchnienia do myślenia
olciamanolcia 17:33, 22 paź 2023

ajka napisał(a)

olciamanolcia widziałam, u ciebie też czerwień Nie czaruj
Ale faktycznie dobieram tak rośliny by czerwieni było dużo, uwielbiam.

no coś Ty ja nie mam czerwieni-rozchodniki są mocno różowe-zdjęcia były robione przy pochmurnej pogodzie stąd efekt.
Jedyną czerwienia jaka mam to ambrowce w późnej fazie przebarwiania i itea wirginijska-czekam
ajka 12:01, 23 paź 2023

olciamanolcia napisał(a)

no coś Ty ja nie mam czerwieni-rozchodniki są mocno różowe-zdjęcia były robione przy pochmurnej pogodzie stąd efekt.
Jedyną czerwienia jaka mam to ambrowce w późnej fazie przebarwiania i itea wirginijska-czekam

Faktycznie, na telefonie widziałam bordowe rozchodniki, na komputerze widzę już róż.
Aż musiałam sobie wygooglować tą iteę. Fajna jest. Szkoda, że tak duża rośnie, nie mam już na nią miejsca, ale zapiszę sobie. Może kiedyś, gdzieś ...
ajka 00:35, 25 paź 2023

Będę nudna, ale uwielbiam te jesienne kolory

Brzozy

Świdośliwa

Klon Red Sunset

Świdośliwa przy tarasie

Klon palmowy

edi75 13:25, 25 paź 2023

Nie nie na nudy...jest pięknie