Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 14:17, 05 mar 2024

Berberysy

DariaB 15:40, 05 mar 2024

Wow ale mieliście podróż! Nieustannie podziwiam ludzi, którzy potrafią sami takie wyprawy ogarnąć, ja jestem podróżniczą księżniczką, trzeba mnie za rękę prowadzić bo na pewno się zgubię, a już w tak odległym nam kraju to na pewno.
Widzę, że wiosna się u Ciebie fajnie rozkręca.
ajka 17:10, 05 mar 2024

DariaB napisał(a)
Wow ale mieliście podróż! Nieustannie podziwiam ludzi, którzy potrafią sami takie wyprawy ogarnąć, ja jestem podróżniczą księżniczką, trzeba mnie za rękę prowadzić bo na pewno się zgubię, a już w tak odległym nam kraju to na pewno.
Widzę, że wiosna się u Ciebie fajnie rozkręca.

DariaB ja praktycznie sama ogarniam nam rodzinne podróże, noclegi,przeloty, przejazdy, auta. Co najśmieszniejsze mam beznadziejna orientację w terenie, zakręcić mnie dwa razy i nie wiem gdzie jestem. Mój mąż za to zawsze nas obwozi po obcych krajach jeśli wynajmujemy auto. Ty razem wykorzystywalismy lokalne środki transportu.
Polon 17:38, 05 mar 2024

Widzę praca wre, podziwiam
Kosodrzewina - może jednak jakieś koty mają swój udział w destrukcji? U mnie często widzę pozostawione „pamiątki” po kociej wizycie, pocieszam się, że może skoro coś zostawiają, to może też coś zabierają, np szkodniki
An_na 17:54, 05 mar 2024

Myślę, że zamiana berberysów na laurowiśnie to dobry pomysł.
Szkoda je wyrzucać, może lokalnie ktoś od Ciebie weźmie?

Takich organizowanych samodzielnie wypraw zazdroszczę i podziwiam. Ja jak Daria, najlepiej jak mnie ktoś za rączkę zaprowadzi
Judith 17:58, 05 mar 2024

Szkoda by mi było tych berberysów… Fajny szpaler z nich jest. A jakby ich nie przycinać wcale? To mogłyby zostać?
An_na 18:00, 05 mar 2024

Judith napisał(a)
Szkoda by mi było tych berberysów… Fajny szpaler z nich jest. A jakby ich nie przycinać wcale? To mogłyby zostać?

Perz przełazi i ciężko plewić.
Rozumiem Anię
ajka 21:42, 05 mar 2024

Polon napisał(a)
Widzę praca wre, podziwiam
Kosodrzewina - może jednak jakieś koty mają swój udział w destrukcji? U mnie często widzę pozostawione „pamiątki” po kociej wizycie, pocieszam się, że może skoro coś zostawiają, to może też coś zabierają, np szkodniki

Dziś potraktowałam kosodrzewiny Substralem interwencyjnym do iglakow, za tydzień dostaną nową dawkę.
U nas czesto myszy łażą dookoła domu, to i koty się kręcą, kto wie.
ajka 21:45, 05 mar 2024

An_na napisał(a)
Myślę, że zamiana berberysów na laurowiśnie to dobry pomysł.
Szkoda je wyrzucać, może lokalnie ktoś od Ciebie weźmie?

Takich organizowanych samodzielnie wypraw zazdroszczę i podziwiam. Ja jak Daria, najlepiej jak mnie ktoś za rączkę zaprowadzi

Wyrzucać szkoda, myślę że wyląduja przed płotem w najgorszym wypadku, choć nie bardzo chce coś tam sadzić, bo gmina non stop coś tam kopie. A jak zaczną pieski chodzic, to pewnie zaczną podlewać się w krzaczkach.
ajka 21:46, 05 mar 2024

Judith napisał(a)

Tu nie chodzi o przycinanie, ale wyrywanie perzu w ciągu sezonu z nich.