Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 19:00, 24 maj 2025

A tu jeszcze moje rododendrony z azalia w przedogródku. Ten po prawej wciąż ratowany. Dosypałam mu teraz jeszcze torfu. Chyba mimo problemów będzie kwitnąć.

Polon 21:34, 24 maj 2025

Jak patrzę na Twój ogród i na tytuł wątku - no mówiąc krótko: nie pasuje
Ogród ponad miarę - ha, ha
Jest rozmach, są pomysły, są efekty.

Zioła fajne, ja nie mam, bo jak miałam w doniczkach w domu to mi zawsze padały, to się zraziłam.

Jak gęsto masz posadzone pomidory? Dzisiaj też zaczęłam sadzenie i jakoś za gęsto chyba nawtykałam - mam co około 30 cm w dwóch rzędach, między rzędami więcej.
ajka 21:51, 24 maj 2025

Polon napisał(a)
Jak patrzę na Twój ogród i na tytuł wątku - no mówiąc krótko: nie pasuje
Ogród ponad miarę - ha, ha
Jest rozmach, są pomysły, są efekty.

Zioła fajne, ja nie mam, bo jak miałam w doniczkach w domu to mi zawsze padały, to się zraziłam.

Jak gęsto masz posadzone pomidory? Dzisiaj też zaczęłam sadzenie i jakoś za gęsto chyba nawtykałam - mam co około 30 cm w dwóch rzędach, między rzędami więcej.

Gosia, w tym roku pomidory sadziliśmy gęściej niż zwykle 30cmx30cm. Kiedyś sadziliśmy w dwóch rzędach i wydawało mi się, że to marnowanie miejsca.

Mi zioła w domu też padały,
choć w tym roku wyjątkowo posiałam na parapecie bazylię i jak nigdy rośnie bardzo ładnie. Może dlatego, że dałam ziemię do wysiewów. Na razie to drobnica ale do obiadów starcza.

Co do tytułu, to faktycznie jakby nie trafiony. Ale jak go zmienię, a pewnie w końcu to nastąpi, to od razu przeniosę się do Nasze ogrody, bo projektowanie w większości mam już za sobą.
Polon 22:11, 24 maj 2025

Czyli z tą 30-tką się zgrałyśmy
Trochę się boję, że za mały przewiew będzie, zobaczymy, będzie eksperyment.
Roocika 18:20, 25 maj 2025

ajka napisał(a)

Aniu, to ujęcia piękne. Masz sporo ziół, bardzo się przydają, udaje Ci się podbierać. Ja się przyłapałam na tym, że nic nie podbieram, mąż czasami. Tylko ja nie lubię gotować, może dlatego.
Rojodziejowa 18:27, 25 maj 2025

Łoł! Zawsze sadzicie co 30cm?
ajka 18:33, 25 maj 2025

Roocika napisał(a)

Aniu, to ujęcia piękne. Masz sporo ziół, bardzo się przydają, udaje Ci się podbierać. Ja się przyłapałam na tym, że nic nie podbieram, mąż czasami. Tylko ja nie lubię gotować, może dlatego.

A widzisz Asiu to zupełnie inaczej niż ja. Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni, używam sporo ziół, tylko denerwuje mnie to bieganie do warzywniaka.
ajka 18:33, 25 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

No właśnie nie zawsze, w tym roku eksperymentuje.
Polon 19:27, 25 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Zawsze sadziłam co 50 i dlatego właśnie cały czas dumam, czy nie rozsadzić jednak
Kasya 19:34, 25 maj 2025

Ciezko upilnowac jak tak gesto
Trzrba codziennie obrywac wilki i duzo lisci od dolu
Ciekawe jak to wyjdzie