Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 17:16, 09 lut 2022

Anda napisał(a)
Super, wreszcie można się trochę poruszać Cisy też przycięłaś?

Ja też byłam dzisiaj coś pociąć, ale nie tak dużo, bo za mokro jeszcze. Ale ponad godzinkę byłam

Nareszcie
Cisy baccata przycięłam jesienią, więc nie ma co ciąć.Tylko te Repandens co na foto muszę przyciąć z góry,ale to dopiero w marcu

Super Ewcia, że udało Ci się popracować
Wiolka5_7 17:18, 09 lut 2022

mrokasia napisał(a)

Super, że udało Ci się popracować . Obyś jutro też była taka jak nowo narodzona .
U mnie zapowiadają ładną pogodę w niedzielę - też zamierzam trochę podziałać .

No super Kasiu
Ciekawe czy będę miała pierwsze zakwasy

Myślę, że wielu z nas będzie działać w weekend ,jak pogoda pozwoli...
Iwona100 17:48, 09 lut 2022

Moje kukliki też zielone. Będziesz wycinała im liście? Mam je pierwszy rok i nie wiem co robić.
Wiolka5_7 17:50, 09 lut 2022

Iwona100 napisał(a)
Moje kukliki też zielone. Będziesz wycinała im liście? Mam je pierwszy rok i nie wiem co robić.

Też mam pierwszy rok... Tak wycięłam...ja wszystko tnę czy zielone czy nie
Wiolka5_7 18:21, 09 lut 2022

Wszystkie werbeny przeżyły zimę,ale się cieszę...

Biedronki się obudziły...

Napia 19:12, 09 lut 2022

Od kilku dni przeglądam zdjęcia w Twoim wątku, od początkowych prac po zdjęcia z ubiegłego sezonu i chciałam szczerze pogratulować stworzenia wspaniałego ogrodu. Piękny, elegancki i konsekwentny. I jeszcze niesamowite trawy, które, odnoszę wrażenie, są głównymi bohaterami rabat. O trawach chętnie dowiem się więcej, bo sama dopiero rozpoczęłam swoją z nimi przygodę
Wiolka5_7 19:54, 09 lut 2022

Napia napisał(a)
Od kilku dni przeglądam zdjęcia w Twoim wątku, od początkowych prac po zdjęcia z ubiegłego sezonu i chciałam szczerze pogratulować stworzenia wspaniałego ogrodu. Piękny, elegancki i konsekwentny. I jeszcze niesamowite trawy, które, odnoszę wrażenie, są głównymi bohaterami rabat. O trawach chętnie dowiem się więcej, bo sama dopiero rozpoczęłam swoją z nimi przygodę

Cześć Aga !
Cieszę się, że wpadłaś do mnie i chciało Ci się wertować mój wątek

Miło mi za wszystkie pochwały dziękuję
Powiem Ci, że ogród mi się w końcu podoba po wielu zmianach...
Już większych zmian nie planuję ,tylko kosmetyczne...

Tak u mnie trawy rządzą chociaż mam też nie tylko trawy,bo i rośliny zimozielone,drzewa,krzewy i byliny...
Bez traw nie wyobrażam sobie ogrodu.
Polecam Ci je bardzo,bo są niewymagające a pięknie zdobią ogród
Jeśli masz pytania,to pytaj, chętnie pomogę

Pozdrawiam i zapraszam częściej
Magara 23:06, 09 lut 2022

Wiola, jak ja Ci zazdroszczę
U mnie cebulowe bardzo powoli, ale jednak wyłażą, też się boję, że zadepczę, ale póki co nijak się w to błoto nie da wejść

Serio kuklikom wycięłaś zielone liście??? Mam opory przed cięciem tego co żywe
Gruszka_na_w... 23:17, 09 lut 2022

Ogrodniczki to mają jednak specyficzne gusta jeśli chodzi o prezenty. Profilowanie reklam na podstawie stron, które odwiedzamy, często mnie rozbawia do łez. Normalnym kobietom to się wyświetlają reklamy ciuchów, butów, kosmetyków. A nam jak nie cebulki kwiatowe, to nasionka lub zestawy narzędzi ogrodowych.

Ktoś Ci trzyma na górze miskanty, kiedy je tniesz tymi akumulatorowymi nożycami?
Udaje Ci się po ścięciu uzyskać efekt półkulistego "cięcia na jeżyka"?

Dopytuje, bo miałam wyobrażenia podobne do doświadczeń Judith. Że przy użyciu sprzętu z napędem, więcej po cięciu jest sprzątania niż samego cięcia.
I jeszcze jedno pytanie; udaje Ci się wsadzić do worków bio te długie kawałki miskantów?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 23:27, 09 lut 2022

Magara napisał(a)
Wiola, jak ja Ci zazdroszczę
U mnie cebulowe bardzo powoli, ale jednak wyłażą, też się boję, że zadepczę, ale póki co nijak się w to błoto nie da wejść

Serio kuklikom wycięłaś zielone liście??? Mam opory przed cięciem tego co żywe

I chyba słusznie. Najlepiej oczyścić kępkę ze zniszczonych liści, a te zdrowe zostawić. Z kuklikami jest trochę inaczej niż z większością bylin.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies