Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiaan 12:08, 10 lut 2022

Judith napisał(a)
Ja wykorzystuję stare prześcieradła . Zdają egzamin także przy przycinaniu krzewów z drobnymi liśćmi typu bukszpany czy tawuła japońska.

Też tak robię
Gruszka_na_w... 12:42, 10 lut 2022

Magara napisał(a)

P.S. W profilowanych reklamach motocykle się pojawiają... Chyba czas na poważną rozmowę z Małżonkiem

Podczas budowy domu (i związanymi z tym zakupami via internet) bardzo długo miałam reklamy typu "Hanno, mamy dla ciebie ofertę młotów udarowych".
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:47, 10 lut 2022

Strach pomyśleć, jakie miny zrobią sąsiedzi, kiedy wylezę do ogrodu z prześcieradłami. Już i tak nie mam najlepszej opinii przez te masowe ogrodowe nasadzenia i częste dłubanie w ziemi.
Mój ogrodowy odkurzacz niestety nie chce zbierać źdźbeł trawy ani liści kukurydzy, które pojawiały się masowo podczas jesiennych wichur.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 13:16, 10 lut 2022

Judith napisał(a)
Ja wykorzystuję stare prześcieradła . Zdają egzamin także przy przycinaniu krzewów z drobnymi liśćmi typu bukszpany czy tawuła japońska.
u mnie nie zdały egzaminu,bo kora się do nich czepiała.Gdy przycinam np.cisy to rozkładam worki po korze
galgAsia 13:17, 10 lut 2022

Ale zazdroszczę ogrodowego dnia
U mnie dotychczas mokro, zimno i wietrznie. Też liczę na weekend, ma być słonecznie
Wiolka5_7 13:22, 10 lut 2022

galgAsia napisał(a)
Ale zazdroszczę ogrodowego dnia
U mnie dotychczas mokro, zimno i wietrznie. Też liczę na weekend, ma być słonecznie

Ja u Ciebie a Ty u mnie Asiu

Fajnie się pracowało a dziś zakwasy 2 dni odpocznę i w sobotę lecę znowu,bo seslerie czekają

Oby pogoda nam dopisała
mrokasia 13:28, 10 lut 2022

Judith napisał(a)

Też do tej pory korzystałam z prześcieradeł ale nie do końca mi się sprawdzały. Jakieś za duże, za ciężkie, nieforemne, zawsze mi się z nich wysypywało przy zabieraniu. Te peleryny powinny być poręczniejsze - dam znać jak się sprawują. Te peleryny są z poliestru więc bardziej śliskie i nie chłoną wody jak bawełna no i mają to wycięcie .
Wiolka5_7 16:31, 10 lut 2022

Poszłam dziś na spacerek do ogrodu i ciachnęłam całe 2 szt.śmiałka darniowego,bo mam wrażenie że się już zielenią

Monika83 16:36, 10 lut 2022

Ja u siebie jeszcze nic nie przycinałam, a tu widzę że pierwsze poczynania już są w ogrodzie
antracyt 16:41, 10 lut 2022

Czyli jednak też coś dxisiaj podziałałaś Jak dam radę (po dzisiejszym) to może jutro reszta ostnica pójdzie do fryzjera.