Wiola ty jesteś niesamowita, u ciebie to człowiek nie nadąży normalnie. Parę dni przerwy, a tu pół ogrodu przeryte Jak ty to robisz z dzieckiem.
Uwielbiam to twoje ciurkadełko z czosnkami. Jest pięknie. U mnie coś te czosnki nie chca się dzielić. Będę musiała dosadzić na jesień, bo się nie doczekam.
Wiola seslerie będziesz dzielić, jak o tym myślę to się boję, mnie ta trawa po prostu nie lubi. Hakone dla rosną u mnie wszędzie, nawet zmasakrowana cięciem, mrozem i zdeptana żyje i zaczyna wychodzić, inne trawy też, a seslerie nic a nic się nie ruszyły, o co chodzi?
No zobaczymy jak wyjdzie
Na pewno trawy takie jak : sesleria jesienna i skalna, sporobolus różnołuskowy, molinia Edith dudszus i hakonechloa Greenhills. Do tego byliny w kolorach fioletu i fuksji,czyli ulubione kocimiętka, knautia, driakiew, przetacznik, goździk kartuzek, gaura,bodziszek Rozanne, bodziszek Orkan cherry ,pięciornik nepalski, czyściec Hummelo i chyba tyle tych dobroci
A czasem Twoje seslerie nie mają za mokro? Albo mało słońca?
Z nimi jest tak , że im mają gorsze warunki ,tym lepiej rosną. Czyli jak moje - rosną na patelni i mają sucho teraz jak nie pada.
Jestem szalona ogrodniczka
Te moje duże rewolucje to całkiem spontaniczne
Dziecko ładnie śpi na dworze ,no i mam teściową pod ręką,czasem się zajmie.
Ja też uwielbiam
Dzięki!
Moje czosnki jak słabo kwitną to przesadzam na nowe miejsce ,wybieram tylko duże cebulki i sądzę od nowa. Narazie działa.Kwitnąbmi bardzo ładnie te przesadzane.
Może masz rację z wodą, do niej dociera podlewanie z nawadniania trawnika. Jak były duże kępy to ładnie rosły, podział, potem mróz, może sobie nie poradziły i drobne korzenie są za bardzo podlewane, nie wiem. Dam im szansę, dokupię na drugi brzeg i zobaczymy. Jak nie dadzą rady to wymienię na turzycę Raureif lub molinię.
Zerkniesz u mnie, mam zagwozdkę z cisami do kupienia