Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Gosialuk 12:50, 01 gru 2025

Ania
Jaki przeskok. Na innym wątku zima i śnieg. Wpadam do ciebie prosto na brateczki. Piękne bukieciki.
anpi 13:15, 01 gru 2025

Tak jakoś przewrotnie wyszło Gosiu. Na wspominki mnie zebrało!
A fotek ze śniegiem zrobiłam tylko kilka, więc i tak nie mam co wstawiawiać już. U nas deszcż i po śniegu nie ma śladu. Teraz nie wychodzę, bo osłabiła mnie gorączka, jakiś wirusek mnie dopadł. Wczoraj i dziś juz lepiej,ale jeszcze siedzę w domu, choć już mnie podpieka, bo mam jeszcze cebulowe do sadzenia.
Ulina 18:20, 01 gru 2025

Ale masz niespożytą energię do sadzenia cebulek. Wiosną będzie efekt wow zdrowiej

Fajny pomysł żeby pokazać bukiety, bo tematyki ogrodowej zimą brakuje. Prxy okazji sama patrzyłam czy mam zdjęcia swoich bukietów, koń by się uśmiał....znalazłam aż 3, a było tylko kilka więcej bo suszone też miałam

anpi 20:39, 08 gru 2025

Ula, dziś wyszłam trochę do ogrodu, by zobaczyć co tam się dzieje. Piękne słoneczko zachęciło mnie do posadzenia czosnków, na które skusiłam się jeszcze zanim złapałam wiruska, jeszcze zostały mi tulipany do gruntu i cała reszta do donic. Jeszcze mam kaszel, więc nie chciałam ryzykować dłuższego pobytu, ale kilka fotek mam. Zaczynają kwitnienie ciemierniki i jakieś niedobitki innych kwiatków znalazłam.

anpi 20:45, 08 gru 2025

Jakaś ostatnia supertunia w gruncie, szafran, mocarne różyczki, driakwie i kępka stokrotek w trawniku...

anpi 23:13, 08 gru 2025

Na słonecznych kadrach jeszcze trochę koloru, ale ogólnie ogród wygląda dość smutno, niewycięte byliny smętnie wiszą, niezwiązane trawy rozkraczone, a u tych związanych połamane kwiatostany też wiszą Ależ mnie korciło, by wziąć się za sprzątanie. Może dobrze, że nie miałam czasu

anpi 23:19, 08 gru 2025

Parę kadrów, które mi się spodobały...

Basieksp 00:00, 09 gru 2025

Kwiaty w ogrodzie, w grudniu, super Cieszę się jak je znajduję jeszcze w ogrodzie ale gdzieś przez głowę przelatują mi wspomnienia, jak w grudniu po zaspach się chodziło
Śliczny bukiet, na tym białym stoliku
GorAna 16:04, 09 gru 2025

Aniu u Ciebie nawet w grudniu kwieciście w ogrodzie ☺️
Aż miło popatrzeć ☺️
mirkaka 17:26, 09 gru 2025

anpi napisał(a)
Tu bukiety, układane na etapie cebulek (lazaniowe)

sadziłaś warstwami do donicy? Jeśli tak to świetnie to wszystko zagrało
Jak ja sadzę tulipany do donic to one są jednak trochę słabsze niż te w gruncie, u Ciebie wszystkie kwiaty silne i kwitną w tym samym czasie?

Pozostałe twoje bukiety i dekoracje bardzo piękne, podziwiam