Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

nicol21 20:50, 27 gru 2025

Ten mech! serce skrada!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Margo2 23:13, 12 sty 2026

Te ośnieżone okna przypominają stare czasy, kiedy jeszcze były pojedyncze szyby i mrozy dużo większe niż teraz.
Moja babcia takie miała.
Ale wspomnienia
Podziwiam kwietne bukiety.
Jakos mi zawsze szkoda zrywać kwiaty do wazonu, zawsze mi ich mało w ogrodzie
anpi 22:47, 16 sty 2026

mirkaka napisał(a)

sadziłaś warstwami do donicy? Jeśli tak to świetnie to wszystko zagrało
Jak ja sadzę tulipany do donic to one są jednak trochę słabsze niż te w gruncie, u Ciebie wszystkie kwiaty silne i kwitną w tym samym czasie?

Pozostałe twoje bukiety i dekoracje bardzo piękne, podziwiam

Tak warstwami. Do ziemi przed sadzeniem dodaję trochę obornikagranulowanego.
Nie wszystkie kwiaty kwitną jednocześnie ale rozkwitają kolejno i faktycznie przez jakiś czas większość z nich kwitnie już razem . Pierwsze kwitną krokusy.
Tulipany też mi słabo kwitną w donicach. Nawet nie pamiętam czy jakieś w tych lazaniach dawałam.
anpi 22:59, 16 sty 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Zestaw lazaniowy zacytowany przez Mirkę dobrany świetnie pod względem kolorystycznym. Zachwycam się.

W tym roku jeszcze pokusiłam się na różowo biały zestaw. Zobaczymy jak wyjdzie. Dałam też kilka tulipanów pomiędzy hiacynty. To pierwsza warswa od dołu. Potem żonkile, przeważnie białe. Kilka czosnków.Kolejna, to puszkinie, cebulice, szafirki. I na samej górze krokusy.
Każdą warstwę przysypywałam ziemią.
Lazanie robiłam dopiero 20 grudnia, niektóre cebulki już do tej pory skiełkowały w opakowaniach!
Donice postawiłam w tunelu. Są teraz dodatkowo okryte włókninami.

anpi 23:09, 16 sty 2026

Ulina napisał(a)
Aniu, ten mech jest niesamowi6ty

Natura pomaga mi w upiększaniu dekoracji
anpi 23:11, 16 sty 2026

Dorota321 napisał(a)
Zimowe fotki bardzo fajne, cieszą ciemierniki i inne znalezione. Bardzo spodobała mi się omszona misa i kula, aż zaczęłam żałować, że swoją tak na wiosnę szorowałam.

Teraz wszystko pod grubą warstwą śniegu. Wszechobecna biel, chyba jeszcze potrwa trochę!
ewsyg 10:10, 17 sty 2026

anpi napisał(a)

W tym roku jeszcze pokusiłam się na różowo biały zestaw. Zobaczymy jak wyjdzie. Dałam też kilka tulipanów pomiędzy hiacynty. To pierwsza warswa od dołu. Potem żonkile, przeważnie białe. Kilka czosnków.Kolejna, to puszkinie, cebulice, szafirki. I na samej górze krokusy.
Każdą warstwę przysypywałam ziemią.
Lazanie robiłam dopiero 20 grudnia, niektóre cebulki już do tej pory skiełkowały w opakowaniach!
Donice postawiłam w tunelu. Są teraz dodatkowo okryte włókninami.

Bardzo ładny zestaw. Chętnie wpadnę wiosną na te widoki. Nigdy nie sadziłam tak cebul. Zobaczę jak to będzie wyglądało u Ciebie
anpi 18:33, 17 sty 2026

ewsyg napisał(a)
Aniu, u Ciebie, to mi się wszystko podoba.

Miło mi!
anpi 18:37, 17 sty 2026

Kordina napisał(a)
Aniu, ach ten Twój artystyczny zmysł dzięki za życzenia. Tobie również niech się szczęści, dobrze wiedzie i zdrowi

Dziękuję Bożenko!
Zapraszam na dietetyczne deserki ( lody, czy muffinki, zależy od wyobraźni)

anpi 18:40, 17 sty 2026

nicol21 napisał(a)
Ten mech! serce skrada!!