Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

AnnaMS 22:41, 22 sie 2018

Różyczka ND śliczna , moja była szczepiona na pniu, marniała po każdej zimie więc wyleciała, całe 3 sztuki ... Języczkę bardzo lubię ale też musi opuścić mój ogródek bo jest już dość wiekowa i listeczki zrobiły się malusie ... A u Ciebie tak wszystko ładnie wygląda, tak świeżo jakby susza omijała Twój ogród Werbenka pięknie wpisała się w tą Twoją biel, a jak bluszczyk od P.Danusi, przyjął się ?
AgataM 23:02, 22 sie 2018

Twój ogród kojarzy mi się z Ania z Zielonego Wzgórza. Tyle w nim młodości i radości.
Pozdrawiam serdecznie.
AgataM 23:02, 22 sie 2018

Twój ogród kojarzy mi się z Ania z Zielonego Wzgórza. Tyle w nim młodości i radości.
Pozdrawiam serdecznie.
anpi 23:34, 22 sie 2018

AnnaMS napisał(a)
Różyczka ND śliczna , moja była szczepiona na pniu, marniała po każdej zimie więc wyleciała, całe 3 sztuki ... Języczkę bardzo lubię ale też musi opuścić mój ogródek bo jest już dość wiekowa i listeczki zrobiły się malusie ... A u Ciebie tak wszystko ładnie wygląda, tak świeżo jakby susza omijała Twój ogród Werbenka pięknie wpisała się w tą Twoją biel, a jak bluszczyk od P.Danusi, przyjął się ?

Języczkę dopiero na wiosnę posadziłam,to młoda jestA nie da się tej u Ciebie odnowić?Ona nie puszcza jakiś młodych odrostów,nie czytałam o niej.
Aniu u mnie ogród ogólnie jest świeży znaczy- wiele roślin jest nowych,którym sadząc kopałam doły wywożąc ponad taczkę ziemi a raczej jakiejś kredy lałam wiadro wody, czekałam aż wsiąknie sypałam przekompostowany obornik mieszając go z lepszą ziemią potem sypałam kompost i też jeszcze z ziemią odpowiednią czyli albo do kasolubów albo nie ponownie podlewałam i w to błotko dopiero sadziłam.Oczywiście podlewam w razie potrzeby,kropelkowe włączam jak sobie przypomnę,bo muszę się jeszcze zaopatrzyć w sterowanie żeby nie latać i przełączać
Ale i tak widać już nadchodzącą jesień,a na zdjęciach wszystko jakoś ładniej wygląda

Bluszszyk się przyjął,dzisiaj cyknę ,jak nie zapomnę..

anpi 23:44, 22 sie 2018

AgataM napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie.

Ta młodość to pewnie od młodych roślinek bije.... a radość, mam nadzieję, że ode mnieChoć duchem to ja też się ciągle młodo czujęPozdrawiam
anpi 00:36, 23 sie 2018

Moje młodziutkie rozplenice...
anpi 00:48, 23 sie 2018

Taki mix!
paniprzyroda 00:54, 23 sie 2018

Języczce coś musi dolegać, im starsza kępa, tym bardziej okazała i liście większe.
Piękne ujęcia pokazałaś, nacieszyłam się i klimatem, i roślinami
anpi 00:54, 23 sie 2018

anpi 01:45, 23 sie 2018

Ponownie kwitnie tawuła i tojeść oraz klematis po krótkiej przerwie...