Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Gosialuk 17:08, 02 lis 2022

Ostro działasz.
Ta róża bordowolistna bardzo mi się podoba, Kupowałaś ją lokalnie czy przez neta? Jak przez neta, to poproszę o namiary. W każdym razie zapisuję ją sobie.
Z molinii będziesz Aniu zadowolona. Już teraz fajnie wyglądają i nieważne, że nie znasz odmiany. A miskant boucle też ciekawy. U mojej mamy rośnie już od roku. Nie jest wysoki, kwiatostany takie mocno bordowe i część faktycznie tak pozwijana jak na zdjęciach.
anpi 18:07, 02 lis 2022

Kordina napisał(a)
Śliczne topiary

Dzięki
sylwia_slomc... 18:15, 02 lis 2022

Aniu przepiękna jesienna kolorystyka ogrodu widzę, że przymroziło dość mocno. U nas w październiku tylko jedna noc z przymrozkiem była, a tak to na plusie, ale dalie zaraz po niej wykopałam, a i tak już najedzone bulwy miały
anpi 18:29, 02 lis 2022

basia3012 napisał(a)

Aniu, cudne te Twoje topiary. Ile razy je tniesz w roku?
Ten na drugim zdjęciu, z trzema "talerzami" jest dla mnie naj,naj, naj.Perfekcja. Teraz był cięty? Nożycami ręcznymi czy elektrycznymi?

Basiu tnę raz w roku, bo nie lubię ciąć Tnę ręcznymi nożycami, najlepiej mi idzie, ale ręce bolą Bukszpanowe kulki tnę elektrycznymi do żywopłotu, a jałowiec wysoki i ciężko mi trzymać takie nożyce. Świderek byłoby mi też nieporęcznie ciąć, nie mam takiej wprawy. A takie małe nożyczki elektryczne mam jakieś kiepskie, jak były nowe, to jeszcze coś cięły, a teraz nawet po ostrzeniu do niczego! Tuję-świderka trzeba by cięć częściej, to lepiej by się zagęszczała, ale jakoś nigdy nie mogę się zebrać, a to pogoda nie taka, a to chęci brak, bo czasu to i tak zawsze brakuje
anpi 18:58, 02 lis 2022

Gosialuk napisał(a)
Ostro działasz.
Ta róża bordowolistna bardzo mi się podoba, Kupowałaś ją lokalnie czy przez neta? Jak przez neta, to poproszę o namiary. W każdym razie zapisuję ją sobie.
Z molinii będziesz Aniu zadowolona. Już teraz fajnie wyglądają i nieważne, że nie znasz odmiany. A miskant boucle też ciekawy. U mojej mamy rośnie już od roku. Nie jest wysoki, kwiatostany takie mocno bordowe i część faktycznie tak pozwijana jak na zdjęciach.

Coś tam działam, ale na pewno nie ostro! Raczej w żółwim tempie. Ciężko mi ostatnio czas na ogród wysupłać
Różę kupiłam stacjonarnie w szkółce, jakaś ostatnia się ostała
Traw coraz więcej w naszych szkółkach, ale właśnie przeważnie bez nazw. A dosadzałabym ich coraz więcej, ale widziałaś, że u nie już miejsca brak. A w drugiej części bez nawadniania, na tym moim piasku to nic z nich nie będzie. A ręcznie podlewać nie mam czasu.

anpi 19:15, 02 lis 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu przepiękna jesienna kolorystyka ogrodu widzę, że przymroziło dość mocno. U nas w październiku tylko jedna noc z przymrozkiem była, a tak to na plusie, ale dalie zaraz po niej wykopałam, a i tak już najedzone bulwy miały

U nas też raz mocniej przymroziło, choć szyby w samochodzie rankiem kilka razy em skrobał, jak nie wjechał do garażu na noc. Ale wcześniej daliom nic nie było.
Cieszę się z tych kolorków jesiennych w ogrodzie o tej porze, bo potem krótszy ten szarobury czas zimowy
Wieczorową porą:

anpi 19:22, 02 lis 2022

Żylistek:

Na żółciutko kielichowiec( te większe liście)

anpi 19:36, 02 lis 2022

W lustrze: (trzeba umyć bo jakaś mgła)

basia3012 20:53, 02 lis 2022

anpi napisał(a)

U nas też raz mocniej przymroziło, choć szyby w samochodzie rankiem kilka razy em skrobał, jak nie wjechał do garażu na noc. Ale wcześniej daliom nic nie było.
Cieszę się z tych kolorków jesiennych w ogrodzie o tej porze, bo potem krótszy ten szarobury czas zimowy
Wieczorową porą:

No Aniu, bajkowa ta Twoja wieczorowa pora. Pięknie jest, tylko patrzeć i patrzeć.
Wiolka5_7 21:23, 02 lis 2022

Aniu piękną masz kolorową jesień ❤️ świetne trawki posadziłaś no i bodziszki Rozanne

A molinie uwielbiam te Twoje jakie by nie były to już wyglądają cudnie