Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 15:06, 05 mar 2024

Basieksp napisał(a)
Ale super świetne rozpoczęcie sezonu

To prawda! Dobrze jest mieć z kim pogadać na ulubione tematy, porozkminiać gdzie co posadzić, przesadzić, gdzie kupić ...któż może zrozumieć te ogrodowe dylematy jak nie osoby tak samo ogrodniczo zakręcone!? Bardzo się cieszę, że udaje nam się jakoś zgrać już kilka lat na takie przedwiosenne spotkania pomimo różnych obowiązków( małych dzieci, wnuków, czy opieki nad rodzicami), odległości w jakich mieszkamy ( nawet 60-100km), kondycji zdrowotnych( Anabuko była ze złamaną ręką w gipsie). Każda jeszcze upiekła ciasto , czy przygotowała jakieś danie, czy przekąskę! Kochane dziewczyny !!! ( I mili ich mężowie!- bo niejednokrotnie bywają na takich spotkaniach i cierpliwie znoszą po raz setny temat jeżówek, ślimaków czy kompostu) Ale dla tej pozytywnej energii jaka się kumuluje i udziela każdemu na takim spotkaniu warto się postarać i zaplanować taki dzień dla innych i dla siebie
DariaB 15:22, 05 mar 2024

Ale fajne miałyście dziewczyny spotkanie Co prawda z twarzy żadnej z Was nie znam ale miło Was zobaczyć.
Rzeczka krokusowa cudna w swej urodzie.
Alija 15:03, 06 mar 2024

Aniu, cudne krokusy. Spotkania bardzo zazdroszczę i pozdrawiam serdecznie wszystkie uczestniczki.
anpi 16:43, 06 mar 2024

agapant napisał(a)
Ania, dziękujemy za niespodziankę. Wiosna zawitała do Naszych ogrodów.

Cieszę się, że mogłam sprawić radość
Przebiśniegi przebiją wszystko
anpi 16:57, 06 mar 2024

Gosialuk napisał(a)
Aniu super te krokusiki wyglądają. U mnie pod blokiem też chciałam się cieszyć krokusami, ale chyba złe odmiany wybrałam, bo dopiero wychodzą z ziemi.

Posadziłaś pewnie wielkokwiatowe. Za to dłużej będą!
anpi 17:00, 06 mar 2024

Pszczelarnia napisał(a)

Pełen profesjonalizm. Miło się ogląda tutaj zdjęcia i czyta opisy działań oraz komentarze.

Dzięki! Do profesjonalizmu mi daleko, ale uczę się od najlepszych!
anpi 17:01, 06 mar 2024

Gosialuk napisał(a)
Oglądając zdjęcia też pomyślałam, że pełna profeska.

anpi 17:05, 06 mar 2024

Makao napisał(a)
Też tą lampę muszę kupić. Mam ją w koszyku i tylko brak weny by nacisnąć - zapłać

I co, kupiłaś jakąś? Mi pasowałoby kupić jeszcze o większym zasięgu , tylko myślę jaką. Z tymi nie ma problemy z zamocowaniem, do innych trzeba robić jakąś konkretną konstrukcję ( przy wysiewach parapetowych) albo mieć specjalny regał do wysiewu i tam zamocować.
anpi 17:14, 06 mar 2024

Alija napisał(a)

Aniu, przepiękna ta krokusowa rzeczka. Podziwiam Twoje wysiewy, bardzo profesjonalnie to wszystko wygląda. Ja w ogóle nie sieję, kiedyś próbowałam, ale po pierwsze nie mam miejsca, a po drugie koty nie pomagają

Krokusowa rzeczka już zmienia kolorystykę, ale przed brak słońca, krokusy nie rozkwitają, tylko stoją w pąkach
Mój ko jakoś nie skacze na parapety ( mam długie firanki- może dlatego) teraz mało go w domu, przychodzi tylko jeść i chce z powrotem na dwór
anpi 17:20, 06 mar 2024

Monia81 napisał(a)
Ania, ależ miałyście cudne spotkanie zazdraszczam pozytywnie i pozdrawiam

Zawsze możesz przyjechać!