Ula, wiosna się rozpędziła i zieleni i kolorów coraz więcej. Mam fotki z przed tygodnia, a teraz kwitnie już o wiele więcej. Trzeba gonić z cięciem, bo już ciężko gdziekolwiek nogę postawić w rabacie , by czegoś nie podeptać.
W tunelu wzeszła rzodkiewka i sałata, do gruntu też już wysiałam
W ubiegłą niedzielę, żeby tradycji stało się zadość, rozpoczęłyśmy nowy sezon ogródkowo - spotkaniowy już przedwiosennie! Ekipa urozmaicona o nowe uczestniczki- "Świeży powiew ogrodnictwa i nowa energia"- bo dziewczyny dopiero zaczynają tworzyć swoje ogrody!
Jak zwykle było wesoło, swojsko i inspirująco. Rozmowy, wymianki kolekcji..., przegląd ogrodowej literatury, porady, wymiana doświadczeń i kupa śmiechu od rana do późnego wieczoru! Dziewczyny dziękuję za przemiły i wesoły dzień!
Dzięki, kadruję jak mogę by zaczarować trochę tą szaroburość i ogólny jeszcze pozimowy bajzel w ogrodzie Niestety czas na ogarnianie ogrodu mam ograniczony, a przez późnojesienną rewolucję warzywnika i inne jeszcze nieplanowane zmiany- powstały niezłe zaległości. Tak więc mimo ,że porządki rozpoczęłam dość wcześnie, to miejscami mam nowy bajzel spowodowany roszadami jakie dzieją się na części warzywnej. W rabatach ogarnęłam co najpilniejsze, ale porządki ciagle trwają, to znaczy pomalutku działam. niby byliny i trawy powycinałam, przycięłam clmatisy,hibiskusy, derenie, tawuły japońskie, budleje, nie wszystkie jeszcze berberysy( a już wypuszczają listki).
hortensje przycięłam wczoraj i zaczęłam też róże, bo mają już pąki. Wyściółkowałam część rabat korą.
Rabata wjazdowa jest moją najbardziej wiosenną rabatą, tak wyglądała w ostatnie dni lutego:
Tworzycie super zgraną grupę ogrodniczek Tak trzymać dziewczyny
Rzeczka krokusowa urocza. Wymieniłaś tyle wykonanych prac, że nie uwierzę, ze nie masz porządku w ogrodzie
Oj wspaniałe było to spotkanie.
Fajną mamy ta baszą lubelską grupę wyjątkowy czas a tych kilka godzi jak zawsze za szybko zleciało.
Dziękuję ci Aniu za przyjęcie. za wszystko.
I za twoją obecność na Wernisażu
I te twoje krokusy takie cudne, energetyczne. W takiej dużej ilości wyglądają przepięknie