Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Gosialuk 22:48, 02 mar 2024

Aniu super te krokusiki wyglądają. U mnie pod blokiem też chciałam się cieszyć krokusami, ale chyba złe odmiany wybrałam, bo dopiero wychodzą z ziemi.
anpi 17:24, 03 mar 2024

Urszulla napisał(a)
Obejrzałam wschodzącą u Ciehie wiosnę, szczególnie warzywnik jest cenny Dziś u siebie rwałam szczypiorek do ziemniaków ale tylko tyle bo u mnie wszędzie woda stoi.

Cudny ten ciemny oczar

Ula, wiosna się rozpędziła i zieleni i kolorów coraz więcej. Mam fotki z przed tygodnia, a teraz kwitnie już o wiele więcej. Trzeba gonić z cięciem, bo już ciężko gdziekolwiek nogę postawić w rabacie , by czegoś nie podeptać.

W tunelu wzeszła rzodkiewka i sałata, do gruntu też już wysiałam

anpi 18:44, 03 mar 2024

W ubiegłą niedzielę, żeby tradycji stało się zadość, rozpoczęłyśmy nowy sezon ogródkowo - spotkaniowy już przedwiosennie! Ekipa urozmaicona o nowe uczestniczki- "Świeży powiew ogrodnictwa i nowa energia"- bo dziewczyny dopiero zaczynają tworzyć swoje ogrody!
Jak zwykle było wesoło, swojsko i inspirująco. Rozmowy, wymianki kolekcji..., przegląd ogrodowej literatury, porady, wymiana doświadczeń i kupa śmiechu od rana do późnego wieczoru! Dziewczyny dziękuję za przemiły i wesoły dzień!

Monia81 18:58, 03 mar 2024

Ania, ależ miałyście cudne spotkanie zazdraszczam pozytywnie i pozdrawiam
anpi 19:12, 03 mar 2024

Napia napisał(a)
Aniu, Twój ogród nawet o tej szaroburej porze wygląda świetnie, nie mówię o zdjęciach z lata, które zachwycają Wiosna na rabatach i w warzywniku, porządki zrobione, wszystko tylko czeka na odrobinę słońca

Dzięki, kadruję jak mogę by zaczarować trochę tą szaroburość i ogólny jeszcze pozimowy bajzel w ogrodzie Niestety czas na ogarnianie ogrodu mam ograniczony, a przez późnojesienną rewolucję warzywnika i inne jeszcze nieplanowane zmiany- powstały niezłe zaległości. Tak więc mimo ,że porządki rozpoczęłam dość wcześnie, to miejscami mam nowy bajzel spowodowany roszadami jakie dzieją się na części warzywnej. W rabatach ogarnęłam co najpilniejsze, ale porządki ciagle trwają, to znaczy pomalutku działam. niby byliny i trawy powycinałam, przycięłam clmatisy,hibiskusy, derenie, tawuły japońskie, budleje, nie wszystkie jeszcze berberysy( a już wypuszczają listki).
hortensje przycięłam wczoraj i zaczęłam też róże, bo mają już pąki. Wyściółkowałam część rabat korą.

Rabata wjazdowa jest moją najbardziej wiosenną rabatą, tak wyglądała w ostatnie dni lutego:

Basieksp 19:23, 03 mar 2024

Ale super świetne rozpoczęcie sezonu
agapant 20:28, 03 mar 2024

Ania, dziękujemy za niespodziankę. Wiosna zawitała do Naszych ogrodów.
Magleska 20:43, 03 mar 2024

Aniu zazdraszczam spotkania fajnie Wam
wczesnowiosenne kadry też mi się podobają -czemu tak daleko mieszkasz ech
Ewa777 13:06, 04 mar 2024

Tworzycie super zgraną grupę ogrodniczek Tak trzymać dziewczyny
Rzeczka krokusowa urocza. Wymieniłaś tyle wykonanych prac, że nie uwierzę, ze nie masz porządku w ogrodzie
anabuko1 17:44, 04 mar 2024

anpi napisał(a)
W ubiegłą niedzielę, żeby tradycji stało się zadość, rozpoczęłyśmy nowy sezon ogródkowo - spotkaniowy już przedwiosennie! Ekipa urozmaicona o nowe uczestniczki- "Świeży powiew ogrodnictwa i nowa energia"- bo dziewczyny dopiero zaczynają tworzyć swoje ogrody!
Jak zwykle było wesoło, swojsko i inspirująco. Rozmowy, wymianki kolekcji..., przegląd ogrodowej literatury, porady, wymiana doświadczeń i kupa śmiechu od rana do późnego wieczoru! Dziewczyny dziękuję za przemiły i wesoły dzień!

Oj wspaniałe było to spotkanie.
Fajną mamy ta baszą lubelską grupę wyjątkowy czas a tych kilka godzi jak zawsze za szybko zleciało.
Dziękuję ci Aniu za przyjęcie. za wszystko.
I za twoją obecność na Wernisażu
I te twoje krokusy takie cudne, energetyczne. W takiej dużej ilości wyglądają przepięknie