Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Napia 17:27, 22 lut 2024

Aniu, Twój ogród nawet o tej szaroburej porze wygląda świetnie, nie mówię o zdjęciach z lata, które zachwycają Wiosna na rabatach i w warzywniku, porządki zrobione, wszystko tylko czeka na odrobinę słońca
Pszczelarnia 18:52, 25 lut 2024

anpi napisał(a)
Ku pamięci:
Posadziłam dziś do mini doniczek skiełkowane papryki. Te długie z nasion świeżych papryk wykiełkowały w niecały tydzień. Z zakupionych w torebkach od 5 lutego dopiero zaczynają wypuszczać kiełki.

Pełen profesjonalizm. Miło się ogląda tutaj zdjęcia i czyta opisy działań oraz komentarze.
Gosialuk 19:20, 25 lut 2024

Oglądając zdjęcia też pomyślałam, że pełna profeska.
Makao 20:03, 25 lut 2024

Też tą lampę muszę kupić. Mam ją w koszyku i tylko brak weny by nacisnąć - zapłać
anpi 09:45, 28 lut 2024

Kordina napisał(a)
Aniu Twoje turzyce po zimie wyglądają bardzo ładnie, wygląda na to, że nie trzeba im przycinać czuprynek na wiosnę?

Ciągle je dzielę, to w kępie mało jest tych starszych lisci a raczej źdźbeł Mogłabym nie ciąć. Ale koncówki chyba przytnę
bo kładą się na trawnik,a tam już nie mam jak poszerzyć rabaty
anpi 10:07, 28 lut 2024

Muszelka napisał(a)
Wiosna puka do Twoich drzwi! A nawet już przekroczyła próg

Wiosną rozkręca się w szybkim tempie. Krokusiki wyskoczyły spod kory jak tylko poczuły słoneczko. Pszczółki i trzmiele odrazu zawitały w moim ogrodzie.

anpi 10:28, 28 lut 2024

Gosialuk napisał(a)
Ania działasz, działasz. Wiadomo, że z warzywnikiem i tunelem to dużo więcej pracy. Ja też pomału zaczynam.

Działam codziennie po troszku, ale przydało by się kilka dni wolnych od pracy i obowiąsków, by na spokojnie ogarnąć. Ale nie ma na to szansy
W międzyczasie kontynułuj3 wysiewy. W domu zatrwiany, groszki pachnące i szalwię omączoną. Wszystko już skiełkowało, groszki zaczynają.
W warzywniaku wysiałam rzodkiewkę i sałatę. Chyba sprubuję też wcześniejszy wysiew marchewki i nakryję włókniną.
Zatrwiany

Papryka

anpi 10:29, 28 lut 2024

Szałwia

Por
anpi 10:33, 28 lut 2024

basia3012 napisał(a)

Skoro drzwi uchylone znaczy można wejść. Idę więc poszukać wiosny u Ciebie.
I znalazłam ją. Pierwiosnki są więc już wiosna zaczyna budzić ogród do życia.
Ciemierniki u nas w podobnej fazie, krokusiki i tulipanki wypuściły kły. Będzie dobrze.

Minął tydzień i naprawdę zrobiło się wiosenne choć mamy jeszcze luty

Alija 08:56, 01 mar 2024

anpi napisał(a)

Wiosną rozkręca się w szybkim tempie. Krokusiki wyskoczyły spod kory jak tylko poczuły słoneczko. Pszczółki i trzmiele odrazu zawitały w moim ogrodzie.

Aniu, przepiękna ta krokusowa rzeczka. Podziwiam Twoje wysiewy, bardzo profesjonalnie to wszystko wygląda. Ja w ogóle nie sieję, kiedyś próbowałam, ale po pierwsze nie mam miejsca, a po drugie koty nie pomagają