To i ja przyleciałam obejrzeć Twoje donicei też widzę ,że nie pokazałaś wszystkich?Taka co pokazałaś będzie stała na postumencie ? Te postumenty fajniutkie.One były jasne?Potem paćkałaś ciemną farbą ,gabką czy pędzlem?
Aniu, donice są dwie. Jeszcze ma być jedna. Zrobię zdjęcia może dzisiaj. Każda troszkę inna ale tak wyszły i już . Będą stały wśród roślin na postumentach, daleko od siebie więc nie będzie widać różnicy. Postumenty są ozdobne więc te donice mogą chyba być takie prostsze.
Te postumenty były jasne, prawie białe. Najpierw je mokrą gąbką popaćkałam a potem pędzelkiem takie kropeczki farby naniosłam i szybko znowu gąbką lekko wilgotną dotykając rozprowadziłam na całości. Wyszły jak wyszły. Poprawiane były 4 razy. Więc mąż stwierdził, że chyba impregnatem to już nie ma potrzeby.
Pozdrawiam.
Dzięki Elu za informacje o tujach. Tak to jest jak się poprawia ogród już urządzony. Najpierw chciałam liściaste aby zmienność pór roku była widoczna. Teraz chcę coś zimozielonego pomiędzy nimi aby zimą nie było tak łyso. I posadziłam Szmaragdy pomiędzy nimi.
Cóż, niech rosną ile mogą. Chyba w związku z tym, że światła mało latem to i nawozu proporcjonalnie też mało dać wiosną? Bo będą takie rózgi, długie i cienkie. Nie wiem czy dobrze rozumuję. Taka moja logika w tym temacie.
Pokaż te tuje to może coś więcej doradcze.
Dobrze myślisz. Też miałam przy szmaragdach berberysy i tuje zaczęły żółknąć musiałam wysadzić berberysy 2 lata temu otrzepalam z zoltego igliwia i zaczęły odbijać. Więc jest jakiś tam ratunek dla nich.
Napisze odnosnie tui wieczorem. A o trawie grac..... To nic nie wysadzaj pisze o niej pestka na moim watku to trawy kepiaste wiec kepy zawsze mozesz rizsadzic jak beda duze, ale przeczytaj.
Irenko, tu rosną moje hakonki. Zdjęcia z wrzesnia.Chyba ze trzy razy uzupełniałam obwódkę bo mi padały. Bardzo średnio im u mnie chyba jest. Chociaż niektóre jak na pierwszy rok to były zdrowe i ładne. Ale niektóre to marne były lub wcale wygniwały. Zobaczymy jak będzie po zimie i jak w sezonie będą rosły.