Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 15:43, 10 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Ma znaczenie bo chciałam po lewej stronie coś "sadzić" a tu widać, że nie można bo nie mam miejsca Jedynie właśnie chyba tylko bluszcz da się posadzić. Ja bym dała po prawej stronie kuliste drzewko, aby korona właziła na balustradę.

Bardzo Danusiu dziękuję Ci za cenne rady. U Ciebie wpisałam się już o tym wszystkim. Serdeczne dzięki.
Pozdrawiam.
Gardenarium 15:48, 10 lut 2019

Jeszcze postaw jedną donicę.
Przy drzwiach, będzie bujna zieleń.
Pstrokatą wycieraczkę usuń. Psuje wszystko.

Instagram Ogrodowiska
Anda 15:50, 10 lut 2019

Ależ ładnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
basia3012 17:01, 10 lut 2019

Gardenarium napisał(a)
Jeszcze postaw jedną donicę.
Przy drzwiach, będzie bujna zieleń.
Pstrokatą wycieraczkę usuń. Psuje wszystko.

Oczywiście, na podeście przy drzwiach było"goło". Dzięki. Poszukam 3 sztuk krzewów na pniu. Pewnie jakieś jałowce lub żywotniki. Zobaczę co tam będzie w mojej pobliskiej szkółce. Na pewno coś zimozielonego.
Wycieraczkę usunę, racja bardzo pstra. Człowiek patrzy się i patrzy a tego nie widzi.:
Bardzo dziękuje Danusiu za rady.
Pozdrawiam.
Ps. Danusiu a póki jeszcze nie urośnie bluszcz to czy radzisz jakieś rośliny zwisające na schodach posadzić, przewieszające się przez balustradę? Bo ten bluszcz zimozielony to chyba b. wolno rośnie.
Zamówiłam takie limonkowe wilce i gipsówki ogrodowe do donic na rabatach i na schody tez planowałam je posadzić. Ale oczywiście mogą inne miejsce sobie znależć.
Pozdrawiam.
gogo 23:18, 11 lut 2019

Basiu, ale z Ciebie tytan pracy, nie usiedzisz ani chwili.
Fajnie postarzyłaś popiersie, a donica na pewno wyjdzie dobrze.
A zrobiłaś dziurki w miskach na rojniki?
Bluszcz faktycznie rośnie powoli, do tego czasu puść na balustrady jednoroczne pnącza.
Danusia świetnie Ci podpowiedziała
Pozdrawiam
Dorota123 23:21, 11 lut 2019

Widzę, że u Ciebie bardzo pracowicie, ciekawa jestem tych robionych donic. Przymierzasz się też do metamorfozy wejścia do domu. Bluszcz na początku rośnie wolno, ale w kolejnych latach ma nawet półtorametrowe przyrosty.
basia3012 00:02, 12 lut 2019

gogo napisał(a)
Basiu, ale z Ciebie tytan pracy, nie usiedzisz ani chwili.
Fajnie postarzyłaś popiersie, a donica na pewno wyjdzie dobrze.
A zrobiłaś dziurki w miskach na rojniki?
Bluszcz faktycznie rośnie powoli, do tego czasu puść na balustrady jednoroczne pnącza.
Danusia świetnie Ci podpowiedziała
Pozdrawiam

Grażynko, w poprzednim roku pracowałam nad rabatami a tej wiosny chcę trochę odświeżyć dekoracje.
Wiesz Grażynko, dziurki mamy robić teraz po wyjęciu z formy, wiertarką. Dzisiaj miał mąż to zrobić ale był trochę zmęczony i z obolałą głową. Szkoda, bo dzisiaj to jeszcze łatwo poszłoby. Ale jutro może wywierci. Ile takich dziurek powinno być w takiej miseczce średnicy około 18-19 cm?
Pozdrawiam.
basia3012 00:06, 12 lut 2019

Dorota123 napisał(a)
Widzę, że u Ciebie bardzo pracowicie, ciekawa jestem tych robionych donic. Przymierzasz się też do metamorfozy wejścia do domu. Bluszcz na początku rośnie wolno, ale w kolejnych latach ma nawet półtorametrowe przyrosty.

Pocieszyłaś mnie z tym bluszczem. A ile lat trwa to jego rozpędzanie się do rośnięcia?
Donica jedna zrobiona, trochę górna część odpadła więc jest niższa niż miała być . Ale jest OK. Jeszcze dwie, może jutro, pojutrze? Do wiosny damy radę.
Pozdrawiam.
m_gocha 00:52, 12 lut 2019

Też jestem ciekawa jak Ci Basiu wyszły donice
W ubiegłym roku przymierzałam się do zrobienia m.in. kul i korytek z tzw. hypertufy... Ale czasu zabrakło a może i też konsekwencji w działaniu
basia3012 11:17, 12 lut 2019

m_gocha napisał(a)
Też jestem ciekawa jak Ci Basiu wyszły donice
W ubiegłym roku przymierzałam się do zrobienia m.in. kul i korytek z tzw. hypertufy... Ale czasu zabrakło a może i też konsekwencji w działaniu

Dzięki Gosiu za odwiedziny. Zrobię zdjęcia tych naszych produkcji betonowych to zobaczysz co to wyszło.
A też jestem ciekawa jak zrobiłabyś kule.
Pozdrawiam.