Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Joann 15:17, 19 mar 2021

basia3012 napisał(a)

Asiu, ten białawy to White Prince Charles. Jest taki brudnobiały ale może się podobać. Jest młody a już bardzo bujny. To jest oczywiście powojnik włoski.
Ja dla uzyskania szybszej bujności sadzę w jednym dołku po 2 szt tej samej odmiany. Wydawać się może, że to jeden powojnik a to 2 sztuki. Takie małe oszustwo.

Muszę dla niego znaleźć miejsce! I oszustwo wykorzystam Gdzieś czytałam, że dziewczyny też wsadzają dwie hortensje w jeden dołek. Sprytne to A na jakim stanowisku mu najlepiej?
basia3012 15:27, 19 mar 2021

A dzisiaj u nas było tak.

basia3012 15:27, 19 mar 2021

Adela 16:52, 19 mar 2021

U mnie krajobraz identyczny. Może to zima już się z nami żegna w ten sposób

Pozdrawiam Basiu
beamilusia 17:05, 19 mar 2021

Witaj Basiu. U mnie podobne klimaty. Na termometrze -1, śnieg nie chce się topić. Posypałam nasionka w karmniku i zleciały się ptaszki, jak w największe mrozy. Taka pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie. Czekam na ciepło. Porządki w ogrodzie rozpocznę po świętach, bo na razie za zimno u mnie.
Powojniki u Ciebie bezustannie podziwiam. Przepięknie kwitną cały sezon.
Milka 17:05, 19 mar 2021

Basiu, ja cię to pocieszy, u mnie takoż samo
Joann 17:14, 19 mar 2021

Ogród zimą ma swój urok, a że tak mało śniegu u nas ostatnimi laty, zupełnie mi on nie przeszkadza. Chętnie oglądam takie widoki U mnie też opady, wygląda jakby styropian z nieba ktoś sypał
basia3012 19:01, 19 mar 2021

Joann napisał(a)

Muszę dla niego znaleźć miejsce! I oszustwo wykorzystam Gdzieś czytałam, że dziewczyny też wsadzają dwie hortensje w jeden dołek. Sprytne to A na jakim stanowisku mu najlepiej?

Wiesz Asiu, u mnie rośnie chyba w 3 miejscach, od południa i od wschodu też. Tak się zastanawiam gdzie lepiej rośnie? Chyba wszędzie jednakowo bujnie.
basia3012 19:04, 19 mar 2021

Adela napisał(a)
U mnie krajobraz identyczny. Może to zima już się z nami żegna w ten sposób

Pozdrawiam Basiu

Elu, lata Ciebie nie było. Ja czasem zaglądałam ale też rzadko.
Jeśli u Ciebie też taka pogoda to w takim razie chyba cała Polska w śniegu.
basia3012 19:13, 19 mar 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Basiu. U mnie podobne klimaty. Na termometrze -1, śnieg nie chce się topić. Posypałam nasionka w karmniku i zleciały się ptaszki, jak w największe mrozy. Taka pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie. Czekam na ciepło. Porządki w ogrodzie rozpocznę po świętach, bo na razie za zimno u mnie.
Powojniki u Ciebie bezustannie podziwiam. Przepięknie kwitną cały sezon.

Mnie też ta pogoda średnio cieszy. Już myślałam o ociepleniu. Chciałabym coś pogrzebać w ogrodzie.: Ale to tylko takie moje chęci bo tydzień temu skręciłam kolano i boli mnie jeszcze. O pracy w ogrodzie na razie nie ma mowy.
Ale wg prognozy długoterminowej to po weekendzie będzie na plusie w dzień a w nocy lekko poniżej zera. Chociaż pospacerować będzie można.