Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 23:09, 10 sie 2018

Elunia, działka ma 630m2. Na dom, podjazd, schody poszło trochę więc reszta to ogródek. Nie jest za duży. Mógłby być trochę większy ale dobre i to.
Mój wiąz to chyba zwykły,miniaturowy,nie jestem pewna czy Gejsza. Z malutkiego tak urósł przez 8 lat.
Pozdrawiam serdecznie.
basia3012 23:18, 10 sie 2018

Grażynko, pokażę go w przyszłym tygodniu. Bo trochę wyrównać go trzeba a to pewnie dopiero w czwartek będę mogła zrobić.
Cyprysiki przy starym domu się wysiały, pod starym cyprysikiem. Posadziłam sadzonki do doniczek i tak sobie rosły. Aż zostały przycięte i powoli zagęszczały się. No i są takie teraz jak bonzai.
Dziękujemy za pozdrowienia. Bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie. lecę do Was.
makkasia 18:48, 11 sie 2018

Witaj Basiu nie znam Twojego ogrodu ale już po kilku obrazkach widzę, że jesteś ogrodniczką z duużym stażem. Dobrze, że tu trafiłaś bo wiedzy tu można czerpać pełnymi garściami. Ogród z nutą Ogrodowiskową, wypielęgnowany z pięknymi roślinami, Gratuluję
Macham
Adela 23:23, 11 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Elunia, działka ma 630m2. Na dom, podjazd, schody poszło trochę więc reszta to ogródek. Nie jest za duży. Mógłby być trochę większy ale dobre i to.
Mój wiąz to chyba zwykły,miniaturowy,nie jestem pewna czy Gejsza. Z malutkiego tak urósł przez 8 lat.
Pozdrawiam serdecznie.

To mnie niż moja. A wydaje się na zdjęciach, że ukwieconą masz bardzo dużą przestrzeń.
Deszcz podlał ogródek? U mnie padało trochę wczoraj i dziś do południa. Spokojnie, bezwietrznie, bez szaleństwa. Nie musialam podlewać.
Odpoczywaj dobrej nocki
basia3012 00:14, 12 sie 2018

Elunia, padało u nas też. Bardzo cieszę się z tego deszczu. Mam już dosyć podlewania. To dobrze, że u Ciebie też padało. Cieszę się.
Pozdrawiam. Dobrej nocy.
gogo 16:40, 12 sie 2018

Cieszę się, że Wam podlało rośliny, jednak moje dmuchanie było skuteczne.
Jak zacznie znowu padać, będę pamiętać o wysłaniu chmur do wszystkich. Bo taka ilość deszczu to mało, żeby uzupełnić niedobory wody i wyręczyć w podlewaniu.
basia3012 17:25, 12 sie 2018

Dmuchaj, dmuchaj dziewczyno ile się da. Jakby tydzień padało to może wyrównałoby się po tej suszy. U nas dzisiaj było rano 14 stopni. I wiatr. Więc ochłodzenie też przyszło.
Pozdrawiam Cię Grazynko serdecznie.
BasiaLT 19:39, 12 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Na drugim zdjęciu wnętrze ten hortensji kupionej po 8 zł na OLX, o takie zdjęcie wnętrza hortensji prosiła Basia. A na ostatnim ta hortensja w całości.
size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/171/1712705/original.JPG[/img]

No właśnie ten środek chciałam zobaczyć bo myślałam że taka niska cena za krzaczek jest dlatego że hortensja jest bardzo młodziutka i sztucznie popędzona ale nie. Jest ok. Widać że podstawę ma już zdrewniałą.
Tym bardziej miałaś farta z zakupem
anabuko1 20:43, 12 sie 2018

gogo napisał(a)
Cieszę się, że Wam podlało rośliny, jednak moje dmuchanie było skuteczne.
Jak zacznie znowu padać, będę pamiętać o wysłaniu chmur do wszystkich. Bo taka ilość deszczu to mało, żeby uzupełnić niedobory wody i wyręczyć w podlewaniu.

Wysyłaj i dmuchaj Grażynko jeszcze.Bo u mnie podlało.Ale nie za dużo.
Tyle,że rośliny odżyły.Ale to jeszcze mało.
gogo 21:51, 12 sie 2018

I o Was, z Chełma i okolicy pamiętam
U mnie znowu gorąco, w niewielu miejscach został ślad po deszczu, ale rośliny są uśmiechnięte
Basiu, faktycznie tydzień deszczu to byłoby już coś, ale tak z miesiąc i najlepiej w nocy
Basiu, a skąd miałaś te hortki, czy z Twojego miasta lub okolic, bo koło mnie nie ma nic w promieniu 30 kilometrów.