Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Adela 19:55, 10 mar 2022

Noce mroźne! Kiedy to się skończy? Rokendrolki czekają.
Ja teraz przycinam i oczyszczam cyprysiki różnego gatunku. Zamiast rododendronów kupiłam hortensje ogrodowe kwitnące na pędach również tegorocznych. Ale ja „troszkuję” Sadzonki w tym roku bardzo podrożały
basia3012 15:20, 11 mar 2022

Adela napisał(a)
Noce mroźne! Kiedy to się skończy? Rokendrolki czekają.
Ja teraz przycinam i oczyszczam cyprysiki różnego gatunku. Zamiast rododendronów kupiłam hortensje ogrodowe kwitnące na pędach również tegorocznych. Ale ja „troszkuję” Sadzonki w tym roku bardzo podrożały

Tak Elu, noce mroźne. Byłam dzisiaj z Zuzią na spacerze w lesie i chciałam trochę kolek sosnowych zgarnąć do reklamówki to były przymarznięte do ziemi. O 7 rano było u nas -7 stopni. A teraz, w dzień jest słonecznie i na pewno dużo na plusie.
Sadzonki na pewno już niektóre podrożały albo w najbliższym czasie podrożeją. Ceny paliwa i opału rosną to i inne ceny też.
Hortensje ogrodowe to piękne krzewy a jak kwitną na tegorocznych pędach to super. Ciekawa jestem jakie kolory będą miały.
A rokendrole sobie czekają. Ziemia w doniczkach zamarznięta, czy to może im zaszkodzić? Stoją w zacisznym miejscu, na schodach do piwnicy, są osłonięte flizeliną.
A te drobne rh i azalie jap. to sobie w kartonach czekają na lepsze czasy.
Alija 17:49, 13 mar 2022

Zdolnego masz wnuka, świetna nazwa, rokendrole, super.
U mnie dalej zimo, w dzień piękna słoneczna pogoda, a w nocy ok. 9-10 stopni, mam nadzieję, że niczego nie wymrozi. Pozdrawiam.
basia3012 22:29, 13 mar 2022

Alija napisał(a)
Zdolnego masz wnuka, świetna nazwa, rokendrole, super.
U mnie dalej zimo, w dzień piękna słoneczna pogoda, a w nocy ok. 9-10 stopni, mam nadzieję, że niczego nie wymrozi. Pozdrawiam.

O tak, on ma talent do tworzenia nowych słów.
U nas Alu jest podobnie. W dzień ciepło, w nocy przymrozek. Dzisiaj około 17 ziemia od zachodu była jeszcze zamarznięta. Od południa była już sypka.
Moje ciemierniki zwiesiły łebki. Ciekawe czy podniosą.
Dołki na "rokendrole" już pokopałam.
basia3012 22:04, 19 mar 2022

"Rokendrole" już posadzone. Uff.
Teraz zajmę się przygotowaniem rabaty pod mini rh i azalie. Oj, zachciało mi się tych piękności to teraz mus ciężko pracować.
Obiecuję, nic więcej nie będę już zmieniała. Ani za rok ani za dwa. Na bank.Starość nie radość.
hankaandrus_44 09:52, 20 mar 2022

Zaglądam o poranku-miłej. niedzieli.
basia3012 20:47, 21 mar 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Zaglądam o poranku-miłej. niedzieli.

Dziękuję za miłe odwiedziny. Krokusiki piękne.
Dorota321 13:43, 22 mar 2022

Cofnęłam się trochę i zobaczyłam imponujące zakupy rh. Kiedyś miałam ich ponad 30 sztuk, ale one u mnie nie za bardzo chcą rosnąć. Zostały tylko te najbardziej wytrwałe.
basia3012 22:16, 22 mar 2022

Dorota321 napisał(a)
Cofnęłam się trochę i zobaczyłam imponujące zakupy rh. Kiedyś miałam ich ponad 30 sztuk, ale one u mnie nie za bardzo chcą rosnąć. Zostały tylko te najbardziej wytrwałe.

Ciekawa jestem które odmiany Ci zostały.
A ja te wielkokwiatowe posadziłam. A te karłowe ani, ani jednego. Ale na moje usprawiedliwienie powiem, że przykładam się do przygotowania podłoża. I to jest czasochłonne.
Nawet zdjęć nie mam czasu zrobić.Może jutro bym coś pstryknęła?
SlonecznyOgrod 11:39, 26 mar 2022

Przyszłam od Danusi do Ciebie. Bergenie u mnie tak samo klapnięte i nie wiedziałam dlaczego, nawet jak podlałam to nic nie dało, są zielone ale leżą. A to już dawno zaobserwowałam może z miesiąc temu, wtedy jeszcze nie było sucho, być może ziemia była wilgotna i jeszcze szybciej zmarzła.